Aktywne Wpisy

Tarciuch +34
Słuchajcie, czy ja zwariowałem, czy ktoś mnie śledzi i robi się już przerażająco?
Od kilku tygodni dzieją się wokół mnie dziwne rzeczy, które zaczynają mnie naprawdę niepokoić. Zaczęło się niewinnie, ale stopniowo staje się to coraz bardziej surrealistyczne.
Pierwsza sytuacja: wracam do samochodu zaparkowanego pod siłownią i widzę na brudnej masce… narysowaną owieczkę. Myślałem, że to jakiś dzieciak albo przypadek, zapomniałbym o tym, gdyby nie kolejna rzecz.
Na
Od kilku tygodni dzieją się wokół mnie dziwne rzeczy, które zaczynają mnie naprawdę niepokoić. Zaczęło się niewinnie, ale stopniowo staje się to coraz bardziej surrealistyczne.
Pierwsza sytuacja: wracam do samochodu zaparkowanego pod siłownią i widzę na brudnej masce… narysowaną owieczkę. Myślałem, że to jakiś dzieciak albo przypadek, zapomniałbym o tym, gdyby nie kolejna rzecz.
Na
BlackpillMonster +357

Świat tworzenia przekonań.
Mr. Pit, dumny obywatel, jak sądził, najwspanialszego kraju na świecie, obudził się wcześnie. Właściwie mr. Pit uważał się za kobietę, ale gdy inni zwracali się do niego jak do mężczyzny, nie obrażał się, bo każdy miał prawo do własnych przekonań. Kiedy ta wielka zasada amerykańskiej konstytucji - wolność wierzeń - została ostatecznie dobrze zrozumiana, życie obywateli stało się o wiele łatwiejsze.
W celach rozrywkowych zmienił dzisiaj ustawienia w swoim "panelu przekonań" Netflixu z "prezydenta Harrisa" na "prezydenta Trumpa", było tam jeszcze parę innych opcji za darmo, ale na przykład "prezydent Biden" wydawał się mu zawsze zbyt nudną opcją, aby nawet spróbować.
Telewizor się włączył i uruchomił kanał informacyjny. Prezenter telewizyjny był dziś oburzony, że niektórzy demokraci w Kongresie nadal uniemożliwiają panu prezydentowi zbudowanie muru. Mr. Pit uśmiechnął się, dobrze pamiętał, że wczoraj z jego zwykłymi ustawieniami "Harris" już oglądał, że mur został pomyślnie zbudowany. Ci głupi konserwatyści nadal uważają, że ktoś przeszkadza w ich muru. Powinni byli prawaczki częściej zmieniać swoje "ustawienia przekonań", aby uzyskać pełny obraz sytuacji.
W międzynarodowej części programu były te same nudne rzeczy na Bliskim Wschodzie z jego niekończącą się wojną. Tak samo było z opcją "Harrisem" jak i teraz z "Trumpem", aby uzyskać bardziej optymistyczny pogląd na rzeczy, trzeba zaktualizować subskrypcję wyższego stopnia, aby włączyć bardziej egzotyczne rozszerzenia do "panelu przekonań". Jak to mówią - za przekonania trzeba zapłacić cenę. Ale mr. Pit nie był tak naprawdę zainteresowany.
Mr. Pit wyłączył telewizor, to był czas na nudne codzienne zajęcia. Przede wszystkim musi iść dziś do sądu, gdzie jakiś M----n będzie bronił swojego prawa do wierzenia, że dom mr. Pit'a należy do niego, ponieważ jako M----n wierzy, że wszystko w USA zostało zrobione przez jego przodków i z tego powodu zostało mu skradzione przez mr. Pit'a. Mr. Pit ma inne przekonania na temat tego, do kogo należy jego dom. I dwa sprzeczne przekonania nie byłyby problemem, gdyby M----n nie próbował raz w tygodniu wtargnąć do domu mr. Pit'a. Tak więc dziś przed misterem Pitem rozkwita ponura perspektywa wielogodzinnej procedury uzgadniania przekonań.
Ci, którzy wierzą w drugą poprawkę mają łatwiej w życiu przez minutę pomyślał Pit, ale - musisz zapłacić jakąś cenę za swoje przekonania. Gdyby tylko mógł przekonać się wystarczająco przekonująco, że sam jest mniejszością, ale nasz mr. Pit uważał się za uczciwego człowieka, żeby nawet spróbować.
Przed wyjściem z domu mr. Pit na minutę zajrzyj do pokoju, w którym jego mąż sypiał z ich synem. Jego mąż wierzył, że to pomaga chłopcu w prawidłowym rozwoju, mr. Pit miał wątpliwości, ale kim on jest, aby zabronić innym ludziom mieć swoje przekonania.
źródło: comment_1610995500xnSopaSVxwxavTSV59FK91.jpg
Pobierz