Wpis z mikrobloga

Jakby ktoś u siebie na keto/paleo/carnivore czy innym lowcarb zauważył wyższy poziom cukru na czczo i się zaczął martwić, że zapchał sobie żyly i umiera to tutaj kilka informacji które uspokoją. W kilku miejscach spotkałem się z takimi informacjami, tutaj wstępnie zebrane i podsumowane ze źródłami. Insulinooporność fizjologiczna - nie patologiczna.

Nie mogłem też iść do lekarza z prośbą o pomoc w interpretacji wyników, bo by mi powiedział, że jedząc tyle tłuszczu i jajek umrę za kilka tygodni i że mam natychmiast zacząć znów jeść chlebek kilka razy dziennie i się roztyć.

Najgorzej...


Link: https://paleosmak.pl/glukoza-paleo-badanie-krwi-2015/

#keto #dieta #cukrzyca #zdrowie #insulinoopornosc
anonim1133 - Jakby ktoś u siebie na keto/paleo/carnivore czy innym lowcarb zauważył w...

źródło: comment_1617446644epzMdP7leaSa2jgkZOU4JQ.jpg

Pobierz
  • 17
@anonim1133: no właśnie, doprawiasz nią posiłki. W keto masz jej więcej, niewiele ale jednak, śladowymi ilościami nie uda ci się ogarnąć właściwej ilosci. Wracając do twojego pytania, bo zrobiła się dygresja: też nie miałem nigdy lepszej diety, ale soli sypię więcej. To interesują cię jakieś wnioski o badaniach czy takie podjazdy jak w wykonaniu @pannakota? Właśnie @pannakota jesteś najgorszym, co można spotkać w rozmowie. Jak wegańscy bojownicy, od razu z
@anonim1133: w każdej możesz mieć deficyty. Tu napisałem ci o sodzie jako najczęstszym. W "normalnej" diecie węglowej, gdzie m.in. masz swinty chlibek to ilość soli będzie zaspokojona, jeśli nie nieustannie za wysoka. Produkty na keto zazwyczaj tej soli mają dużo mniej i normalne solenie może być niewystarczające. O brak soli organizm sam podpowie, żebyś sypnął więcej po jajku, o tyle np. potas nie da takich objawów. Oczywiście mówimy ciągle o źle