Wpis z mikrobloga

@jaca_66: A zmusza Cię ktoś do pracy ponad te 8h? Z ich perspektywy jesteś cennym i pewnie relatywnie tanim zasobem, więc nikt się nie będzie palił do zrezygnowania z Ciebie. Pracuj na większym luzie, swoim tempem - jak coś nad czym pracujesz potrwa dłużej niż planowałeś to trudno, estymacje mają to do siebie, że bywają nieprecyzyjne. Potrzebujesz więcej dystansu do pracy.
A i wcale nie miej skrupułów, żeby nie porozmawiać
  • Odpowiedz
@jaca_66: panie, spójrz na to z tej strony, że zdobywasz nowe skille. no chyba, że tobie zależy na świętym spokoju, a nie rozwoju :)
  • Odpowiedz
Nawet CV mam już zniszczone bo jestem skoczkiem.

@jaca_66: Nie masz, teraz gorzej wygląda siedzenie w jednym miejscu prze z10 lat - bo się nie rozwijasz. Idź zagadaj o podwyżkę, tylko dobrze sobie wypunktuj wszystko.
  • Odpowiedz
@jaca_66: Zwolnij i pracuj w swoim tempie. Nic się nie stanie jak coś nie będzie zrobione na czas - a jak TL zacznie drzeć mordę to wydrukuj sobie jego zdjęcie, zesraj się na nie i wyślij z jakiegoś protonmaila ( ͡º ͜ʖ͡º)
Z tym powyżej żartowałem, ale w sumie.... ( ͡° ͜ʖ ͡°)( ͡° ͜ʖ ͡°)( ͡
  • Odpowiedz
@jaca_66 Rob 8h I czapa ale na luzaku te 8h. Przerabiam kolchoz, teraz w nowej robo nie pokazuje nawet ze robie szybko i sprawnie bo by mnie zagryźli.

Z poprzedniego kolchozu musiałem się zwolnić bo jak zacząłem się o--------c to wjechał mobbing xddd

Teraz jest git ale też dlatego że wrzucam na luz.
  • Odpowiedz
@jaca_66: ja mam w umowie obowiązki wpisane mimo że kompetencje mam wieksze i robię to co do mnie nalezy. Czasami pomagam ponad miarę ale to w ramach samorozwoju w godzinach pracy i ze względu na kolegów - security wiec czasami jak się coś zesra to jest grubo. Jeżeli też masz wpisane obowiązki w umowę to wtedy powiedz że chętnie to zrobisz ale za większą wypłatę.
  • Odpowiedz
@Dapson: Tylko wiesz, trochę nie wypada teraz nagle się stawiać i powiedzieć, że to nie jest w obowiązkach pracy testera... Byłoby to trochę pokazanie menedżerowi, że jednak się stawiam, no nie byłoby to mile widziane. A też boję się trochę stracić pracę.

@pavlovs_dog: No ja też postanowiłem po wcześniejszych wypowiedziach wrzucić na luz, ale ciężko tak, czas pokaże jak będzie... Jedyne co się boję, że ciężko mi będzie
  • Odpowiedz
@jaca_66: Może jesteś wybitnie miękką fają i idź na coś prostego np. ośmiogodzinne machanie szpadlem/taśma, skoro taski z terminem sprawiają, że musisz latać do typa od czubków. ( ͡º ͜ʖ͡º)
Jak nie dowieziesz to najwyżej dostaniesz zjebkę i tyle
  • Odpowiedz