Mirki ma ktoś pomysł jak mieć więcej niż jedną wersję Javy w macos? Siedzę na maku od 5 lat i dalej nie dowierzam, że jest to tak s---------e w porównaniu do chociażby windowsa. 1. Nie mam .bashprofile, mam .zhrc 2. Miałem jave 8 i 11, bez ustawionego javahome, zainstalowałem hadoopa z brew i mi w-----ł jave 11 i nadpisał wersją 17, WTF? Da się zainstalować bez tej javy? 3. exportuje javahome do pliku .zshrc, zamykam terminal - javahome jest usuwany z pliku (-‸ლ) #programowanie #java #macos
Ruszamy z nowym #rozdajo – wygraj kartę podarunkową do Allegro o wartości 100 zł!
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ͡°
1. Nie mam .bashprofile, mam .zhrc
2. Miałem jave 8 i 11, bez ustawionego javahome, zainstalowałem hadoopa z brew i mi w-----ł jave 11 i nadpisał wersją 17, WTF? Da się zainstalować bez tej javy?
3. exportuje javahome do pliku .zshrc, zamykam terminal - javahome jest usuwany z pliku (-‸ლ)
#programowanie #java #macos
@nick230: manager brew ma gdzieś w configu nadpisywanie zmiennej java home
https://sdkman.io/