Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Absydion: Dokładnie, biegałem między kuchnią a piecykiem ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Wyciągnąłem z notatek :)
PARAMETRY CIASTA
- ilość kulek: 15
- waga kulki: 250 g
- hydracja: 60%

Poolish:
300g mąki
300g wody
5g drożdży
5g miodu
1h w TO,
24h w TK

Blok: POTRZEBNE SKŁADNIKI
- Poolish
- mąka Caputo Pizzeria: 2001 g
- woda: 1080 g
- sól: 69 g

CZASY WYRASTANIA
- czas
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@wladmar: Jestem bardzo zadowolony. Karu 12 może być opalany drewnem albo gazem. Wygodniejszy w użyciu jest gaz: podpinasz, odpalasz i robisz pizzę. Przy drewnie to jest trochę zabawy, trzeba pilnować temperatury, dorzucać często drewna, ale ma to swój urok ( ͡° ͜ʖ ͡°).

Pizza piecze się około 60-90s.

Według mnie różnica jest bardzo duża. Długo piekłem na normalnym piekarniku. Pizza wychodzi zdecydowanie inna. Obstawiam, że to przez