Aktywne Wpisy
salanderek +283
Czy i co ile pierzecie szczotkę do kibla? Zamieszkałem jakiś czas temu z dziewczyną i była zdziwiona, jak do białych ubrań w pralce dorzuciłem szczotkę do kibla, bo u niej się nie prało, tylko kupowało nowe, u mnie w domu natomiast tak średnio co 2-3 miesiące - wyrzucanie i kupowanie nowych szczotek to wg mnie marnowanie pieniędzy, także ciekawy jestem jak jest u was
#kiciochpyta #mieszkanie
#kiciochpyta #mieszkanie
WielkiNos +139
Palacze to nie najbardziej uciśniona grupa tylko najbardziej roszczeniowa, która nie dba o nic poza możliwością realizacji swojego uzależnienia.
#palenie #polska #przepisy #bekazpodludzi #palaczetopodludzie
#palenie #polska #przepisy #bekazpodludzi #palaczetopodludzie
Małosolne z rzodkiewką i kwiatami czosnku niedźwiedziego. Do tego jus na płynach po gotowaniu żebra i maśle z czarnym czosnkiem. #gotujzmirkosoft #gotujzwykopem #sousvide #lowcarb #keto
@dumpmuzgu: w suszarce: https://sklep.ronic.pl/dehydratory/1120-suszarka-ronic-zyle-do-owocow-warzyw-i-ziol-4779025990349.html
@Mirkosoft: pisz jak robiłeś a nie się pucujesz :)
@clas: żebro sv 62C / 48h, standardowo: sól, pieprz, sos rybny. Później wystudziłem i podsuszyłem z zewnątrz w lodówce. A kolejnego dnia odsmażyłem. A płyny po gotowaniu SV odlałem do kubeczka. Po wystudzeniu zrobiła się zwarta galareta, ściągnąłem tłuszcz i odkroiłem spód (bo tam się zawsze jakieś farfocle zbierają). Zredukowałem na patelni, przecedziłem, dodałem troszkę djon, troszkę octu i na koniec kawałek zimnego masła.
@clas: żebro sv 62C / 48h, standardowo: sól, pieprz, sos rybny. Później wystudziłem i podsuszyłem z zewnątrz w lodówce. A kolejnego dnia odsmażyłem. A płyny po gotowaniu SV odlałem do kubeczka. Po wystudzeniu zrobiła się zwarta galareta, ściągnąłem tłuszcz i odkroiłem spód (bo tam się zawsze jakieś farfocle zbierają). Zredukowałem na patelni, przecedziłem, dodałem troszkę djon, troszkę octu i na koniec kawałek zimnego masła.
@
@Mirkosoft: co rozumiesz przez "sv"? A ważniejsze pytanie - gdzie takie żebro dostać? :D
Susząc w suszarce trzeba zawinąć czosnek, tak żeby nie wysechł na wiór. Początkowo zawinąłem go jedną warstwą folii spożywczej i kolejną warstwą folii aluminiowej. Ale jednak podgrzany dosyć intensywnie pachniał. Mi tam nie przeszkadzało, ale różowa