Aktywne Wpisy
gosvami +313
fujiyama +37
#programowanie #programista15k
Chyba czas zmienić zawód. Chciałem wybić dziury na okna w domu, który kupiłem.
Trzeba wziąć piłę, wyciąć w ścianie 6 dziur 2x1.5 metra, a wcześniej wstawić nadproże czyli kawałek betonu nad oknem i zacementować.
Przyszedł Pan, obejrzał, pomierzył po czym zadzwonił i powiedział, że za całość to on weźmie 36K bo tak mu wyszło z cennika z jakiegoś zasr$#go portalu dla budowlańców.
To za te max 5 dni roboty wyjdzie
Chyba czas zmienić zawód. Chciałem wybić dziury na okna w domu, który kupiłem.
Trzeba wziąć piłę, wyciąć w ścianie 6 dziur 2x1.5 metra, a wcześniej wstawić nadproże czyli kawałek betonu nad oknem i zacementować.
Przyszedł Pan, obejrzał, pomierzył po czym zadzwonił i powiedział, że za całość to on weźmie 36K bo tak mu wyszło z cennika z jakiegoś zasr$#go portalu dla budowlańców.
To za te max 5 dni roboty wyjdzie
Małosolne z rzodkiewką i kwiatami czosnku niedźwiedziego. Do tego jus na płynach po gotowaniu żebra i maśle z czarnym czosnkiem. #gotujzmirkosoft #gotujzwykopem #sousvide #lowcarb #keto
@dumpmuzgu: w suszarce: https://sklep.ronic.pl/dehydratory/1120-suszarka-ronic-zyle-do-owocow-warzyw-i-ziol-4779025990349.html
@Mirkosoft: pisz jak robiłeś a nie się pucujesz :)
@clas: żebro sv 62C / 48h, standardowo: sól, pieprz, sos rybny. Później wystudziłem i podsuszyłem z zewnątrz w lodówce. A kolejnego dnia odsmażyłem. A płyny po gotowaniu SV odlałem do kubeczka. Po wystudzeniu zrobiła się zwarta galareta, ściągnąłem tłuszcz i odkroiłem spód (bo tam się zawsze jakieś farfocle zbierają). Zredukowałem na patelni, przecedziłem, dodałem troszkę djon, troszkę octu i na koniec kawałek zimnego masła.
@clas: żebro sv 62C / 48h, standardowo: sól, pieprz, sos rybny. Później wystudziłem i podsuszyłem z zewnątrz w lodówce. A kolejnego dnia odsmażyłem. A płyny po gotowaniu SV odlałem do kubeczka. Po wystudzeniu zrobiła się zwarta galareta, ściągnąłem tłuszcz i odkroiłem spód (bo tam się zawsze jakieś farfocle zbierają). Zredukowałem na patelni, przecedziłem, dodałem troszkę djon, troszkę octu i na koniec kawałek zimnego masła.
@
@Mirkosoft: co rozumiesz przez "sv"? A ważniejsze pytanie - gdzie takie żebro dostać? :D
Susząc w suszarce trzeba zawinąć czosnek, tak żeby nie wysechł na wiór. Początkowo zawinąłem go jedną warstwą folii spożywczej i kolejną warstwą folii aluminiowej. Ale jednak podgrzany dosyć intensywnie pachniał. Mi tam nie przeszkadzało, ale różowa