Aktywne Wpisy

Clefairy +44
Tak widzę ludzi co mają ból d--y o brak gier na przestarzałych płytach - sfrustrowani 35-40 latkowie, którzy aby poczuć, że coś posiadają muszą to sobie wcisnąć na zapomnianą zakurzoną półkę.
Sam swego czasu kolekcjonowałem gry, ale po dłuższym czasie doszedłem do wniosku, że jest to bezsensowne. Do tych gier i tak się NIE WRACA, co najwyżej kupuje się za 30 zł na promocji odświeżoną wersję jakiejś produkcji i ogrywa na luzie na
Sam swego czasu kolekcjonowałem gry, ale po dłuższym czasie doszedłem do wniosku, że jest to bezsensowne. Do tych gier i tak się NIE WRACA, co najwyżej kupuje się za 30 zł na promocji odświeżoną wersję jakiejś produkcji i ogrywa na luzie na
źródło: 5851
Pobierz
DwaKolory +28
W cieniu zarobków lekarzy, mignęła mi informacja od Minister Edukacji, że połowa nauczycieli wpada w II próg podatkowy. To jest ciekawe, bo z jednej strony nauczyciele wmawiają ludziom, że zarabiają minimalną pensję lub niewiele więcej, a potem się okazuje, że zarabiają ponad 10 tysięcy złotych. To pokazuje, jak nie tylko kasta lekarzy jest zakłamana, ale także okłamuje nas kasta tych, którym powierzamy nasze dzieci.
I wiecie, gdyby jeszcze tyle zarabiał świetny nauczyciel
I wiecie, gdyby jeszcze tyle zarabiał świetny nauczyciel
źródło: Zrzut ekranu 2026-07-02 131558
Pobierz

Meeting na 10 osób, 8 z nich z wyłączonym video, 2 z włączonym i tak sobie gadają między sobą. Reszta odzywa się tylko jak musi i nie wiesz czy śpią, jedzą czy walą konia. Zero interakcji, odczytywania emocji z twarzy, reakcji, uśmieszków.
Sam fakt przejścia w całkowicie zdalne środowisko uderza w relacje między ludzkie, takie 'alienowanie zoomowe' jeszcze bardziej. Może jestem jakiś ułomny, ale włączoną kamerkę uważam za 'must have' i okazanie szacunku w stosunku do drugiej osoby.
PS
Argument, że 'nie każdy ma warunki do video konferencji' do mnie nie trafia - są tapety, jest blurowanie tła.
#programista15k #pracbaza #korpo #pracawit
źródło: comment_1664519121JHXCd3roszxQB1Gc18vf6J.jpg
Pobierz@ATAT-2: Zbierasz na nich kwity?
@MetroStation: w którym miejscu pisze o jakimś demo?
Normalne spotkania które powinny być również okazja do budowania relacji
U mnie już byś wyleciał :-)
Dokładnie jak @ATAT-2 napisał. W biurze chowałeś głowę w worku żeby nikt na Ciebie nie patrzył?
@Gwendeith: Tu też nikt Cię nie nagra bez Twojej wiedzy.
@Gwendeith: i bardzo dobrze :-) bo tacy ludzie co mają urojenia o nagrywaniu to ja dziękuję za pracę z takimi
@ATAT-2: Jaką masz gwarancję, że nikt mnie nie nagra? Znam osobę, która mimo zakazu nagrywania szkolenia online, nagrał je.
@ATAT-2: Założysz się? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Thor1990: @59b862cef4: Jeśli używa funkcji nagrywania na zoomie to dostaniesz o tym info, niezaleznie kiedy dołączysz.
Jeśli siedzi z telefonem przed ekranem to sorry - równie dobrze może to zrobić w. biurze czy na ulicy.
A pytanie drugie - po co miałby ktoś to z przyczajki robić?
W środowisku w pełni zdalnym takie kamerki to minimum czlowieczenstwa.