AnonimoweMirkoWyznania
#anonimowemirkowyznania
Koszty życia w Polsce są ogromne, a zarobki żałośnie niskie. Paliwo i auta tak drogie, że nie opłaca się podróżować. Mam już dość. Od tego roku zaczynam prowadzić minimalistyczny styl życia. Będę kupowała tylko to, co niezbędne. Żadnych wyjść do klubów/barów/restauracji/kina/centrów handlowych. Gotowanie w domu prostych potraw z tanich składników i zero marnowania żywności. Rezygnacja ze wszystkich płatnych usług typu Netflix czy Spotify - zamiast tego torrenty. Używanie zwykłego telefonu komórkowego za 100 zł zamiast iPhone kosztującego 5000. Usunięcie mediów społecznościowych. Koniec z życiem na pokaz, nie obchodzi mnie co pomyślą znajomi czy sąsiedzi - nie mam zamiaru ich naśladować i brać udziału w wyścigu szczurów.

#polska #inflacja #pieniadze #zycie #oswiadczenie

---
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #63c4154c01f4c80d1901a031
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: karmelkowa
Wesprzyj projekt
60
  • Najlepsze
  • Wszystkie komentarze
hekktik
hekktik
@AnonimoweMirkoWyznania: rotfl, ty to na powaznie piszesz? to brzmi jak normalne zycie i nie bycie zoomerskim kretynem z 50 abonamentami na sto zbednych gowien i z telefonem za 2 wyplaty bo trzeba miec logo
8
k.....e
nie mam zamiaru ich naśladować i brać udziału w wyścigu szczurów.

@AnonimoweMirkoWyznania

okazało się, że nie potrzebuje 80% rzeczy które uważałem za potrzebne
6
sylwke3100
@AnonimoweMirkoWyznania: A ktoś co kazał wcześniej żyć na pokaz?
4
virusriddle
@AnonimoweMirkoWyznania z jednej skrajności w drugą
2
artur-hemingway
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
1
AnonimoweMirkoWyznania
SpoconaKreatura: Ja tak od dawna żyję. Szczęśliwie jestem sam.
---

Zaakceptował: LeVentLeCri
1
AnonimoweMirkoWyznania
OgnistyDaniel: Swój telefon kupiłem w 2017 za bodaj 600 złotych i szczerze nie wiem po co ludzie zmieniają telefony tak często.
---

Zaakceptował: LeVentLeCri
1
puto
@AnonimoweMirkoWyznania minimalistyczny styl życia ale praca w biurze po 8h zostaje ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
1
Errad
Koszty życia w Polsce są ogromne

@AnonimoweMirkoWyznania:
To ciekawe bo eurostat ma na ten temat całkiem odmienne zdanie.
1
uhudra
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
1
zielony_goblin
@AnonimoweMirkoWyznania: po prostu zarabisz jak biedak xD nie no zajebiste życie bez niczego. Na obiad ziemniaki z zimą woda? XD
1
damianooo8
@AnonimoweMirkoWyznania: Polecam filtr do wody. Dzięki niemu nie tylko nie trzeba nosić kilogramów napoju do domu, to jeszcze jest to oszczędność jakieś 150-250zł miesięcznie. W dodatku zdrowiej. Dla smaku można wlać wodę do dużego garnka i wrzucić kilka tabletek witaminowych smakowych.

W ogóle dziwię się dlaczego ludzie tak nie robią, że nie pojawiła się na to moda. Dla ekologii jest to też mniejsza ilość plastiku.
1
Vateusz23
@AnonimoweMirkoWyznania: zyje tak od urodzenia, ale nie informuje o tym wszystkich wokół xddd
1
lossiemkos89
@AnonimoweMirkoWyznania: znajdź se chłopa we dwoje lepiej i taniej.
0
krucjan
@AnonimoweMirkoWyznania no dobra ale masz w tym jakiś cel czy po prostu tak zamierzasz sobie wegetować w piwnicy zaspokajając podstawowe potrzeby bo tak lubisz?
0
md5sum
md5sum
@AnonimoweMirkoWyznania: nie muszę martwić się o hajs a żyje jak odpisałaś
0
szpongiel
@AnonimoweMirkoWyznania: tak działa Wielki Reset ¯\_(ツ)_/¯
0
DROPTABLEusers
DROPTABLEusers
@AnonimoweMirkoWyznania: chłopa se znajdź a nie
0
tellet
@AnonimoweMirkoWyznania: to nie minimalizm, tylko biedota i nie wyścig szczurow, tylko lenistwo i brak zaradności.
Weź się do roboty patałachu i będzie cię stać na wszystko.
0
NieRozumiemIronii
Koniec z życiem na pokaz

@AnonimoweMirkoWyznania: "życie na pokaz" to zazwyczaj mit, pieniądze i ich wydawanie szczeście dają.
0