Aktywne Wpisy

chodźcie se zjemy cukierkuw to bendzie fajen piontek (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
czemstujcie sie
czemstujcie sie
źródło: images (80)
Pobierz
mirko_anonim +3
✨️ Czy 14 000 zł brutto to wystarczająca pensja w Krakowie? Ⓘ
Czy pensja w wysokości 14 000 zł brutto pozwoli na spokojne życie w #krakow ? (brak dzieci), tj. wynajem mieszkania, opłaty, ogólnie koszty życia.
Pracuję jako admin (Oracle/PostgreSQL) w #it przy obsłudze dużej spółki, mam 7 lat expa, obecnie w mieście <80tys zarabiam 7900 zł brutto i zdaję sobie sprawę z tego że moja stawka jest mocno zaniżona.
Czy pensja w wysokości 14 000 zł brutto pozwoli na spokojne życie w #krakow ? (brak dzieci), tj. wynajem mieszkania, opłaty, ogólnie koszty życia.
Pracuję jako admin (Oracle/PostgreSQL) w #it przy obsłudze dużej spółki, mam 7 lat expa, obecnie w mieście <80tys zarabiam 7900 zł brutto i zdaję sobie sprawę z tego że moja stawka jest mocno zaniżona.

Cześć. Chciałem się anonimowo wyżalić. Mieszkam w domu z siostrą, szwagrem i dwójką ich dzieci. Ja na górze, oni na parterze. Bardzo sobie cenię ciszę, spokój ...sami wiecie o co chodzi. Mimo, że nie mam setki adoratorek to i tak nie chcę mieć dzieci. Odkąd najpierw jedno dziecko, a później drugie zaczęły biegać i się wydzierać to dostaję k-----y. Czuję bezsilność, bo nie jestem bogatym, superzaradnym ekstrawertykiem, więc wynajem czy kupno działki i budowa własnego domu odpada. Poza tym tutaj było nie było mam coś swojego. Dom, w którym egzystuję jest zrobiony na o-------l przez pradziadka dla naszej babci. Mimo, że starsze budownictwo to wszystko słychać, jest pogłos, czuć drżenie podłogi nawet, gdy dzieci biegają na zewnątrz (tak to chore, wiem). Najgorzej, że ja do tych dzieciaków nic nie mam, bo jak mogę mieć. Czasem zagram z nimi w ogrodzie w piłkę czy na ich konsoli i później nie mogę wrócić do siebie, bo i tak wszystko słyszę i czuję. Tak jakbym nie mieszkał w oddzielnym lokum. Muszę podporządkowywać niektóre czynności pod kogoś, czego nienawidzę. Z obejrzeniem filmu czy obejrzeniem książki muszę labo czekać albo puszczać jakąś muzyczkę, bo nie mogę się skupić. Mówiłem o tym siostrze, ale w sumie co ona może zrobić. Zresztą ja nie mam dzieci i ona nie doświadczy tego czego ja doświadczam na co dzień. Taki wysryw ode mnie i nie oczekuję jakichś rad czy czegoś w tym rodzaju. Taguję antynatalizm, chociaż wiem, że to może nie do końca być adekwatny tag dla tego wpisu.
#childfree #antynatalizm #zalesie
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Jailer
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
Stopery poprawiają równowagę wewnętrzną. :)
─────────────────────
─────────────────────
@mirko_anonim: zeby ludzie mieli tylko takie zmartwienia.
Albo się wyprowadzisz i będziesz miał spokój albo nic się nie zmieni ¯_(ツ)_/¯ co najwyżej siostra sobie trzecie zrobi
─────────────────────
─────────────────────
@mirko_anonim: Nie go końca? Przecież twój wpis nie ma żadnego związku z tym tagiem...
─────────────────────
· Zaakceptował: Nighthuntero
─────────────────────