Aktywne Wpisy

CZLOWIEK89 +93
#wroclaw odnośnie tego pobicia to żeby ktoś przypadkiem nie zrozumiał, że bronię patusów. Nie bronię i uważam, że trzeba takie zwierzęta eliminować ze społeczeństwa. Nie mogę się jednak nadziwić jak to trzeba nie mieć instynktu żeby zwracać uwagę takiemu czemuś, że wbili w kolejkę w Żabce, przecież kilometra widać, że to agresory na b----e bez cienia myśli w głowie i to się nie może dobrze skończyć. To pobicie na dla
Pora na zimny prysznic.
Koniec mitu potężnego #programista15k. Oto brutalne zderzenie z rzeczywistością biologicznych zasobów z polskiego IT.
Spójrzcie na ten wykres i przestańcie w końcu żyć złudzeniami z lat 2020-2022. Podczas gdy przeciętny Janusz na magazynie, kurier czy pani w żabce dostają regularne podwyżki inflacyjne i średnia krajowa wystrzeliła do poziomu ponad 9,5 tysiąca brutto, dumni „panowie programiści” od trzech lat stoją w bolesnym rozkroku na poziomie 15 200 zł.
Koniec mitu potężnego #programista15k. Oto brutalne zderzenie z rzeczywistością biologicznych zasobów z polskiego IT.
Spójrzcie na ten wykres i przestańcie w końcu żyć złudzeniami z lat 2020-2022. Podczas gdy przeciętny Janusz na magazynie, kurier czy pani w żabce dostają regularne podwyżki inflacyjne i średnia krajowa wystrzeliła do poziomu ponad 9,5 tysiąca brutto, dumni „panowie programiści” od trzech lat stoją w bolesnym rozkroku na poziomie 15 200 zł.
źródło: dramat_it_
Pobierz

Zaczyna mnie trochę wkurzać pytanie "gdzie pracujesz?", bo masz 20 parę lat nawet przez taksówkarza. No kurna, mam odłożone oszczędności, ciężko pracowałem, więc skupiam się teraz na innych rzeczach.
Jak powiem, że nie pracuję to już mogę być potencjalnie brany za nieroba lub typa żyjącego z hajsu rodziców. Nikt nie zapyta o trudną przeszłość, którą miałem trudną ,a niektórzy nawet krzywo patrzą, bo mogę sobie pozwolić na niepracowanie. Nic na to nie poradzę, że umiem gospodarować pieniędzmi i je zarobić.
#zalesie #neet
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: razzor91
· Notatka moderatora: Bait słabej jakości - ale puszczę ;)
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
─────────────────────
· Zaakceptował: Dipolarny
─────────────────────
· Zaakceptował: Dipolarny
─────────────────────
· Zaakceptował: Nighthuntero
─────────────────────