Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
A ja mam odwrotny problem, niz kolega sprzed kilku godzin na anonimie.
Mam 34 lata, i jestem inzynierem ruchu drogowego.
jak na moja branze to nawet niezle sobie radze (8 netto) plus zlecenka wpadaja (wychodzi jakies 1-3tys na miesiac). Czasem dam jakis wyklad na uczelni, ale kasa z tego marna.

Od 2 lat coraz bardziej nie lubie swojej branzy, i zajaralem sie na it. Od kilku miesiecy robie sobienpo godzinach kurs online i swietnie sie bawie. Chcialbym robic cos takiego w pracy, miec prace zdalna i na luziku sobie 4 godziny dziennoe pracowac (w mojej pracy nie mozliwy brak stresu)

Czy jestem idiota w mojej sytuacji myslec o zmianie kariery?
Szczerze to od dwoch tygodni mam w kolko mysli ze "jak nie teraz to kiedy".

Wybijcie mi to z glowy

#praca #pracbaza #inzynieria #budownictwo #it #pracait #zarobki

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: praca w IT nie jest bezstresowa. Tutaj też się coś w--------a na produkcji i firma stoi. Gonią terminy i inne. Jak choćby słynni projekt managerowie którzy jedyne co uniejato pytać Whats the progres.
Sam o mało co nie trafiłem do psychiatry aby wziąć l4 na stres.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: osobiscie nie polecam wykonywać radykalnych ruchów, jęśli Ci się podoba, rób projekty, rozwijaj się i jak ogarniesz to staraj sie aplikować. Rynek nie jest teraz łatwy, zwłaszcza dla ludzi bez doświadczenia. Były kierownik robót here, teraz ponad rok komercyjnego doświadczenia w backendzie.
A no i zajarać sie mozna bardzo łatwo dostając zewsząd bodźce jak to lukratywna branża, ale realia czesto są inne niż wyobrażenia. Powodzenia i przede wszystkim wytrwałości!
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
Anonim (nie OP): Trochę Cię celowo zniechęcę: A chcesz rozwiązywać zadanka z leetcode w wieku 60 lat żeby się dostać do firmy i pracować/konkurować z hindusami? :) Nie wiadomo jak będzię :) IT to domyślny kierunek studiowania/przebranżawianiania się w wielu krajach.

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował:
  • Odpowiedz
@mirko_anonim:
Da się chyba wbić , ale trzeba iść do jakiegoś dużego zagranicznego korpo i trza znać angielski w mowie trochę, na polskie firemki nie ma co liczyć w ogóle. Tak pozatym to programowania trzeba się uczyć parę lat. XD
  • Odpowiedz