Aktywne Wpisy

thorgoth +28
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

jeśli lekarze pracują w dyżurach po 24h, to przyjmując, że pracują połowę miesiąca, a połowę mają wolne, to jest 15 dni pracy x 24h, to daje 360h, dzieląc to przez 100 tys. zł, to lekarz dostaje ochłap w postaci 270 zł za godzinę xD. i to jest za dużo?
trochę nie rozumiem skąd ta nagonka i wyzwiska od kast? ja wiem, że tvp za swoich pięknych czasów szczuło na lekarzy, sędziów czy
trochę nie rozumiem skąd ta nagonka i wyzwiska od kast? ja wiem, że tvp za swoich pięknych czasów szczuło na lekarzy, sędziów czy

Leczy się tu ktoś na #psychoza ?
Miałem jeden taki "atak" dwa lata temu. od 16 wrzesnia do 13 grudnia w domu w psychozie + dwa miesiące w szpitalu psychiatrycznym. Biore solian i to wszystko. Lekarz powiedział,że to psychoza, a w pa[ierach schizofrenie paranoidalną wpisał,żeby refundacja leków była. Przy wyjściu mówili dwa-trzy lata sie to leczy. Leczy się na to ktoś? Jak to wygląda naprawde?
#schizofrenia #depresja #fobiaspoleczna
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: razzor91
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
@lukija: kurcze, to jest najtanszy lek do pacyfikowania "niegrzecznych" pacjentow. Wez przestan go tak reklamowac. Po jakims czasie uzywania zobaczysz jakie ma skutki uboczne, ktore sa naprawde uciazliwe.
@mirko_anonim: ogarnij sobie lekarza, ktory leczy nowoczesnymi lekami psychotropowymi, Jak utraficie na odpowiednie, to ryzyko nawrotu psychoz znacznie zminimalizujesz. Nawet o nich zapomnisz i jakosc zycia
Wiem, co daja na oddziale i na co.
Super, ze go dobrze tolerujesz, ale nie kazdy tak ma.
Cierpię na schizofrenię paranoidalną, zdiagnozowano ją u mnie w 2019 roku. Mi też obiecano, że leczy się tę chorobę 2-3 lata i jest git, ale w praktyce jak odstawisz leki, to prędzej czy później będziesz miał nawrót. 90% osób chorych na schizofrenię nie pracuje, nie przez objawy wytwórcze tylko przez urojenia (tak, utrzymują się one nawet gdy regularnie bierzesz leki) oraz objawy negatywne (brak zdolności do przeżywania przyjemności, brak
Zycze Ci wszystkiego dobrego i wytrwalosci w walce z choroba ( ͡° ͜ʖ ͡°)