Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
mirki z #depresja i analizowanie wszystkiego.
czy tez tak macie ze wieczorem czujecie sie lepiej a rano budzicie sie przed praca kilka godzin, nie mozecie z powrotem zasnac i analizujecie wszystko? mam tak od miesiaca. leki nasenne pomogly tylko o tyle ze rano sie budze i w takim polsnie analizuje, wczesniej totalnie sie budzilem i nie wiedzialem co ze soba zrobic co konczylo sie scrollowaniem internetu

generalnie mam problem ze nagle od miesiaca, z powodu problemow w pracy zaczalem wszystko analizowac w kolko, i jak mozliwy jest czarn scenariusz to go zakladac jako 99% prawdopodobny, zaczalem sie stresowac doslownie wszystkim
a nie bylem taka osoba, duzo rzeczy olewalem, teraz wszsytko rozwazam po 100 razy i zakladam ze nie wyjdzie

btw. zwrocilem sie o pomoc do psychologa, niestety taki ktory byl polecany ma dosc zajete terminy, dopiero w poniedzialek bede wiedzial czy znajdzie termin w przyszlym tygodniu

#psychologia #terapia #pomoc #depresja

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: RamtamtamSi
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: Typowy objaw, na koniec dnia stres odpuszcza i nerwy, możesz poszukać na ten temat informacji w google, bo jest to dość popularne. Leki masz od psychiatry? Jak nie byłeś to radzę się udać, bo będzie coraz gorzej i cię w końcu rozwali na łopatki po całości jak tak niestety miałem.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Depresja też ma swoje cykle.
Pogodowe, dopasowane do pór roku, no i dobowe.
Pod koniec dnia jest lepiej.
Pracuj cały dzień, buduj go, by na koniec dostać nagrodę i żyć chwilę "normalnie".
Każdy dzień od nowa.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @lentilek lek mam bez recepty z apteki, u psychiatry jeszcze nie bylem, zglosilem sie do psychologa ale czekam az mi poda termin wizyty.
troche jeszcze nie ogarniam roznic miedzy psychologiem, psychiatra, i terapeuta? do kogo mam sie zglosic?

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: to normalne że tak czujesz ponieważ rano uwalniany jest kortyzol czyli hormon stresu. Jest to przystosowanie ewolucyjne. Na koniec dnia ma się niskie wartości tego hormonu. Gdybyś miał jeszcze wieczorem taki stan lęku, stresu to znaczy że zaburzona jest gospodarka hormonalna i że możesz mieć depresję ponieważ osoby z nią cały czas odczuwają wysoki poziom stresu
  • Odpowiedz