Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Mirki mam wrazenie ze od czasu 2020 roku zycie stalo sie nieznosne. W 2019 roku bylem szczesliwy, mialem perspektywy, chcialem sie rozwijac, lubilem swoja prace.
W 2020 roku u mojej mamy wykryto raka, w 2022 roku zmarla, ja sie w pracy wypalilem, zaczalem nienawidzic tam chodzic. Przestaje sie dogadywac z zona, ktora musi zyc z moja depresja od pol roku. Zaczalem nie cierpiec swojego zawodu i chce zmienic na inna prace. Nic mnie od kilku miesiecy nie cieszy.
Jedyny plus - przelamalem sie i na poniedzialek zapisalem sie na konsultacje do psychoterapeuty.

Ciezko mi jest ostatnio, i nie widze w ogole sciezki poprawy, mam wrazenie ze w koncu "doroslosc" zaczela mnie dobijac. Mam 33 lata

#depresja #problemy #zycie #smutek #praca #rodzina

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: RamtamtamSi
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Jedyny plus - przelamalem sie i na poniedzialek zapisalem sie na konsultacje do psychoterapeuty.

@mirko_anonim: jedyny teraz, ale bardzo duży. Idź jeszcze do psychiatry, tabletki pomagają łągodzić objawy. nie sprawią nagle że ci się wszystko zechce, ale przynajmniej żona będzie miała lepiej
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
Anonim (nie OP): @najciemniej @Katiee
ch#! mi w @$%! xD
chwile po moim wpisie zadzwonili z poradni ze mieli blad w systemie i nie ma jednak tej konsultacji w poniedzialek xD
zapisalem sie juz na sile do innego goscia we wtorek ale szkoda bo ten pierwszy budzil
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Generalnie czasy Covidu i przymusowego zamknięcia nas w domach, wywarły na wszystkich negatywne emocje. Psycha każdemu siadła, jedni szybciej inni teraz odczuwają skutki. Bardzo dobrze, że sam zauważyłeś potrzebę pomocy - zapis do psychoterapeuty już jest krokiem do poprawy swojego i rodzinnego życia. Proponuję iść o krok dalej i zapisać się także na terapię małżeńską/rodzinną. Wspólnie wypracujecie drogę do szczęśliwego związku: nauczycie się o sobie a przede wszystkim wypracowywać
  • Odpowiedz