Aktywne Wpisy

Klimbert +22
Hej Mirki i Mirabelki. Chwalę się nowym autem ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Audi A3 1.5 150KM. Póki co jeździ się super.
Katalogowo - 190k, cenowo z ok 20% rabatem wyszło minimalnie ponad 150k.
#motoryzacja #audi
Audi A3 1.5 150KM. Póki co jeździ się super.
Katalogowo - 190k, cenowo z ok 20% rabatem wyszło minimalnie ponad 150k.
#motoryzacja #audi
źródło: audi
Pobierz
krystse +2
Jakiś mądry rowerzysta przypina sobie już drugi miesiąc rower do szafki obok na moim miejscu parkingowym w garażu podziemnym. Co mogę z tym zrobić? Szafka jest na miejscu sąsiada, który miał problem do mnie ze to mój rower, więc to nie jego. Wychodzi na to, że to zupełnie jakaś osoba trzecia. Administracja ma to w dupie. Nie da się go przenieść bo ma mocne zapięcie. Kończą mi sie pomysły, a niesamowicie mnie
źródło: IMG_7564
Pobierz

Cześć, dostałem ofertę pracy od kontraktorni, a docelowo u klienta, u którego kiedyś pracowałem, ale wtedy przez inną kontraktornie. Niestety zostało mi jeszcze ponad rok zakazu konkurencji (pracy na rzecz klienta) na podstawie umowy b2b z pierwszą kontraktornią. Czy poza poczekaniem rok na upłynięcie zakazu, da się tutaj coś zdziałać? Ktoś może był w takiej sytuacji? Firmy egzekwują takie coś w praktyce?
Może powiedzieć nowej kontraktorni i może się dogadają ze starą kontraktornią? Pogadać ze starą kontraktornią osobiście? Za złamanie zakazu mam jakieś 100k kary.
#programista15k #programista25k #pracait #prawo #it
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: RamtamtamSi
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
Możesz ewentualnie iść w podważanie zakazu jak twoja wiedza niewiele by im dała: https://cclaw.pl/porady-prawne/zakaz-konkurencji-w-umowie-b2b/
─────────────────────
· Zaakceptował: Nighthuntero
─────────────────────
· Zaakceptował: mkarweta
Komentarz usunięty przez autora