Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Jaki macie myk na wymuszone spotkania towarzyskie na #redukcja? Co chwilę gdzieś muszę wychodzić na jakieś kolacje, spotkania u znajomych rodziny, z klientami itp. Widzę takie opcje
- OMAD danego dnia - mało pomaga, bo wieczorem i tak potrawy są na tyle kaloryczne, że wychodząc głodnym jestem ponad limit
- cięcie kcal z całego tygodnia, żeby w dzień spotkania mieć "zapas" - zjazd samopoczucia przez cały tydzień
- zwiększone cardio w danym tygodniu - to działa, tylko mam poczucie mocnej straty czasu
- nie robienie żadnego z powyższych i mniej lub bardziej ostentacyjna odmowa jedzenia
- odmawianie spotkań na redu, z wyjątkiem superważnych - chyba najlepsza opcja

Uprzedzając "hehe, czasem sobie można pozwolić, od jednego dnia nic się nie stanie", u mnie tych okazji jest tyle, że praktycznie minimum co tydzień gdzieś muszę wyjść, a zdecydowana większość potraw jest nastawiona na smak a nie sytość i przeszkadza to strasznie w szybszej i krótszej redukcji do czego dążę.

#dieta

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: RamtamtamSi
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: Najlepiej chyba łączyć kilka tych metod i jeść rzeczy mniej kaloryczne. Często wychodzę ze znajomymi i w takiej burgerowi zawsze odmawiam frytek które są w zestawie, a burgera wybieram bez sera, bekonu, a sosy majonezowe wymieniam na keczup/musztardę. Często od takiego burgera zostawiam nawet górną bułkę. Jak pizza to też jakaś włoska, cienka, zamiast salami szynka, do tego warzywka i najlepiej jedna na pół z kimś. Możesz też wybierać
  • Odpowiedz
@mirko_anonim:

Wszystko co robisz może prowadzić Cię do BED. Nawet jak robiłem wagę do zawodów to normalnie jadłem w takim dniu. Ile w---------z na takiej imprezie nadwyżki? 2500 kcal? (pewnie i tak mniej). Po takim dniu wracałem do założeń nic nie nadrabiając.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
Anonim (nie OP): > Jaki macie myk na wymuszone spotkania towarzyskie na #redukcja? Co chwilę gdzieś muszę wychodzić na jakieś kolacje, spotkania u znajomych rodziny, z klientami itp.
Nie musisz wychodzić. Poza tym jedz mniejsze porcje. Tak, aby całodniowa dawka kalorii się zgadzała.

· Akcje: Odpowiedz anonimowo
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Ale taguj poprawnie mój nick
Bo mi taki smakuje. Jak ser jeszcze ok, tak bekon mi średnio pasuje i nawet jakby był bez kcali to bym wybierał wersje burgera bez tego. A sos podobnie, ok ten majonez, ale keczup i musztarda też dobre, a nawet bym powiedział, że musztarda to zapomniany składnik burgerów.
  • Odpowiedz