Aktywne Wpisy

QBA__ +447
Mirki pijcie ze mno kompot - przeszedłem do historii
Mój pacz do pewnego sterownika w kernelu został zaakceptowany przez developerów Linuksa i mam na koncie swoją pierwszą w życiu kontrybucję do j---a Linux (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
#programowanie #linux
Mój pacz do pewnego sterownika w kernelu został zaakceptowany przez developerów Linuksa i mam na koncie swoją pierwszą w życiu kontrybucję do j---a Linux (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
#programowanie #linux

wocash97pl +12
#kiszak #gry W związku z tym że koniec roku nadchodzi to jakie jest wasze top 3 gierek które ograliście w tym roku? (niekoniecznie musiały wyjść w 2025)
Moje top 3:
1 Hollow Knight - ale się zakochałem w tej grze,jedynie żałuję bo jeszcze mi się nie udało tylko Pantheon of Hallownest nie przejść a już byłem przy pure vessel :<
2 Baldurs Gate 3 - Gra od której
Moje top 3:
1 Hollow Knight - ale się zakochałem w tej grze,jedynie żałuję bo jeszcze mi się nie udało tylko Pantheon of Hallownest nie przejść a już byłem przy pure vessel :<
2 Baldurs Gate 3 - Gra od której

Czytam sobie o prawie pracy i jeśli rozumieć je wprost, to to jest jakieś totalne niewolnictwo. Spóźnienie jako podstawa do zwolnienia, branie urlopu żeby załatwić sprawę na mieście, tylko dwa dni! wolnego na poszukiwanie pracy podczas okresu wypowiedzenia. No i przede wszystkim sama konieczność przychodzenia do kołchozu 5 dni w tygodniu.
Czy tak zawsze jest, czy faktycznie trzeba być dyspozycyjnym i odbijać kartę z zegarkiem w ręku podczas pracy na etat? Mam na myśli normalne firmy, ewentualnie jak to jest w porównaniu z budżetówką. Ja sam pracuję na etat siódmy rok, ale jest to etat na uczelni, gdzie nawet nieprzyjście na zajęcia może się zakończyć co najwyżej koniecznością ich odrobienia, a nie zwolnieniem dyscyplinarnym. I żadnego urlopu nie muszę brać żeby iść do urzędu, bo zajęć mam tylko 360 godzin w roku. Poza tym czasami coś tam trzeba zrobić, pomóc przygotować konferencję itd., ale tego jest mało, więc jak trzeba to po prostu przyjdę. Badań nie prowadzę bo starszy wykładowca nie musi. Jestem na pokładzie i już, płacą mi za gotowość do pracy podczas tych paru godzin w których faktycznie jestem potrzebny. Czy poza uczelniami są takie miejsca gdzie można mieć etat, ale nikt nie kontroluje czy jesteś w robocie jeden dzień czy pięć dni w tygodniu, a zarobki są w pełnej wysokości, przy pułapie powiedzmy od 7k do łapy w górę?
#praca #pracbaza #korposwiat #kolchoz #januszex #kariera #etat
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
Odbijanie karty
Meldowanie się przełożonemu
Obserwujące kamery
Zakazy, nakazy, ostrzeżenia
Na urlop można liczyć w jakimś listopadzie albo styczniu lub lutym.
W pracach biurowych jest tego mniej ale tak czy siak, przychodzenie codziennie na 8h przez 5 dni w tygodniu z pietnasto minutowymi przerwami to niewolnictwo
@mirko_anonim: IT, różne korporacje wszelka praca zdalna. Czasem w najgorszym przypadku trzeba z telefonu służbowego na czacie cos odpisać