Aktywne Wpisy

EpicSlavsquat +67
źródło: 1000077284
Pobierz
Teuvo +138
ile jeszcze wtyczek do przeglądarki potrzeba żeby normalnie można było z youtube korzystać
j---ć google, nienawidzę tych wszystkich korpogówien
j---ć google, nienawidzę tych wszystkich korpogówien

Cześć mirki, marzy mi się by wyjechać z Polski i zamieszkać w USA, tam znaleźć pracę mam prawię 30, trochę odłożone na koncie i wykształcenie informatyczne ponadto pracuję trochę jako #programista15k (może nie zarabiam 15k ale wciąż mam spoko pensję) jest jakiś sposób by tego dokonać bez brania udziału w loterii wizowej? Niby jest wiza pracownicza ale to chyba najpierw musieliby mnie tam zatrudnić nie?
#emigracja #usa
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: RamtamtamSi
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
szukaj pracodawców oferujących 'visa sponsoring'
btw: jaki stan?
@wiesiu2: Jedyny stan w jakim da się swobodnie żyć, to stan wskazujący na spożycie.
Najlepiej by było z tą wizą pracowniczą ale oni by pewnie chcieli kogoś z doświadczeniem kilkuletnim i co najmniej magistrem
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz
Poza tym skoro jesteś w IT to szukaj pracy z Polski dla firmy ze Stanów, rób karierę i przenieś się wewnętrznie. I tak, oczywistym jest, że do wizy pracowniczej firma musi Cię bardzo chcieć - nie mając za bardzo wykształcenia ani doświadczenia czym chciałbyś przekonać ich do zainwestowania w Ciebie?
@billuscher prosto powiedzieć jak już wszystko wymyślono
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: RamtamtamSi
Nie mówię tego jako osoba która jest za albo przeciw USA, ale żyłam kilka miesięcy i zderzenie Europa vs Stany było dość mocne.
Zaczynasz pracę od polskiego oddziału firmy z USA i robisz wszystko żeby się wewnętrznie przenieść. Co nie jest
Dopiero gdzies za 2-3 lata sytuacja sie poprawi
Jednym z bardziej abstrakcyjnych dla mnie przykładów było, kiedy się zatrzymałem w ładnym parku na piknik. Park jest dostępny jedynie z ruchowej ulicy i nie da się tam inaczej
No wiesz z parkami to też trochę tak jest, że są potrzebne mieszkańcom bloków, w US większość mieszka w domach z tarasem, ogródkiem. Pobiegać czy pospacerować raczej mają gdzie na tych przedmieściach bo w większości jest fajny szeroki chodnik z tego co widzę na street view. Czy ja wiem czy tanie paliwo, samochody bo jest taka konieczność to taka krzywda, jest konieczność używania samochodów, jest popyt, jest podaż kraj