Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
co mogę zrobić jeżeli mój przełożony ma ciągle do jakieś aluzje, robi pod górkę, nie chce puszczać na urlop, faworyzuje tylko tych co mu w dupę wchodzą, robi jakieś odwety w stronę pracownika bo ktoś się odezwał i wytknął jakiś błąd w procesie? Ja zaczynam psychicznie wysiadać, ciągle jakieś "ale" i złe humory, wyładowywanie się nie tylko na mnie ale też na części zespołu, "lizodupy" są w superlatywach przedstawiani, a do reszty to w ogóle nie było takiej sytuacji, że np. po dobrym dniu zrobił zebranie i pochwalił żeby tak trzymać bo dobrze nam ten dzień wyszedł (a były takie dni).

Wiem że mogę rzucić tą robotę, ale na razie nie chce, bo w sumie czemu miałbym to zrobić przez to że ktoś jest p----------y? Robota mi się podoba, tylko przełożony ją obrzydza.

Dodam że mamy związki zawodowe, ale cykam się odezwać.

Więc pytanie jest takie - co mogę zrobić innego aby jakoś zmienić tą sytuację na lepszą (póki jeszcze nie rzuciłem wypowiedzeniem, albo mnie nie w------o)?

Druga sprawa, co mogę zrobić dla siebie? Zastanawiam się żeby udać się do lekarza (bo jak dostanę urlop to będzie cud), tylko gdzie mogę też się udać? Rodzinny najpierw i potem skierowanie to psychologa? Psychiatry? Czy jak? Trochę nieswojo się czuje jak mam opowiadać o takich rzeczach.

#pytanie #korposwiat #pracbaza #prawo #zdrowiepsychiczne #zdrowie

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: razzor91
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via mirko.proBOT
  • 1
Anonim (nie OP): Chwalenia w pracy się zachciało. To jest życie nikt po główce cię nie będzie głaskał. Opisz sytuację najdokładniej jak się da z konkretnymi przykładami a najlepiej by podpisali się pod tym koledzy i idźcie do kogoś wyżej. Jeżeli masz przykłady nierównego traktowania lub mobbingu to jasno to opisuj. Przy okazji przygotuj się na zmianę pracy bo szkoda twojego zdrowia.

• Odpowiedz
@mirko_anonim: problem z pewną grupą ludzi jest taki, że jak dorwą się do jakiegoś stanowiska to myślą że są nie wiadomo jakimi bożkami. Jeśli pracujesz w mniejszym lub większym januszeksie, gdzie średnia wieku to 50+, przy stażu pracy 10+ to na prawdę nie ma co się oszukiwać, że będzie lepiej. Tam są zawsze układy, układziki.
Młody to młody i tyle w temacie, jesteś tylko takim trybikiem, który już był, odszedł, pojawił
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): A czemu nie? Skoro przełożony potrafi wziąć na dywanik i punktować co się źle robiło to co stoi na przeszkodzie żeby powiedzieć coś miłego i dobrego? Hm? Albo na odwrót, skoro nie potrafi dostrzec dobrych rzeczy w mojej pracy, to niech jej nie punktuje że coś mu się nie podoba.

Już nie mówiąc o tym że takie wytykanie błędów to ocieranie się o mobbing i można łatwo
  • Odpowiedz
Wiem że mogę rzucić tą robotę, ale na razie nie chce, bo w sumie czemu miałbym to zrobić przez to że ktoś jest #!$%@?ęty?

@mirko_anonim: Właśnie dlatego, że ktoś jest zj*** zmieniasz zespół/firmę (zależnie czy poza tym jest ok). Nawet jeśli uda się wywalczyć swoje ponad głową bezpośredniego szefa (małe szanse) to raczej i tak zarobisz naklejkę problematycznego.

Już nie mówiąc o tym że takie wytykanie błędów to ocieranie się
  • Odpowiedz