Aktywne Wpisy

Sonny86 +711
źródło: temp_file6435190420406572329
Pobierz
Sonny86 +653
źródło: temp_file8870855437011704425
PobierzSkopiuj link
Skopiuj link
źródło: temp_file6435190420406572329
Pobierz
źródło: temp_file8870855437011704425
PobierzRegulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
co mogę zrobić jeżeli mój przełożony ma ciągle do jakieś aluzje, robi pod górkę, nie chce puszczać na urlop, faworyzuje tylko tych co mu w dupę wchodzą, robi jakieś odwety w stronę pracownika bo ktoś się odezwał i wytknął jakiś błąd w procesie? Ja zaczynam psychicznie wysiadać, ciągle jakieś "ale" i złe humory, wyładowywanie się nie tylko na mnie ale też na części zespołu, "lizodupy" są w superlatywach przedstawiani, a do reszty to w ogóle nie było takiej sytuacji, że np. po dobrym dniu zrobił zebranie i pochwalił żeby tak trzymać bo dobrze nam ten dzień wyszedł (a były takie dni).
Wiem że mogę rzucić tą robotę, ale na razie nie chce, bo w sumie czemu miałbym to zrobić przez to że ktoś jest p----------y? Robota mi się podoba, tylko przełożony ją obrzydza.
Dodam że mamy związki zawodowe, ale cykam się odezwać.
Więc pytanie jest takie - co mogę zrobić innego aby jakoś zmienić tą sytuację na lepszą (póki jeszcze nie rzuciłem wypowiedzeniem, albo mnie nie w------o)?
Druga sprawa, co mogę zrobić dla siebie? Zastanawiam się żeby udać się do lekarza (bo jak dostanę urlop to będzie cud), tylko gdzie mogę też się udać? Rodzinny najpierw i potem skierowanie to psychologa? Psychiatry? Czy jak? Trochę nieswojo się czuje jak mam opowiadać o takich rzeczach.
#pytanie #korposwiat #pracbaza #prawo #zdrowiepsychiczne #zdrowie
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: razzor91
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
─────────
Młody to młody i tyle w temacie, jesteś tylko takim trybikiem, który już był, odszedł, pojawił
Już nie mówiąc o tym że takie wytykanie błędów to ocieranie się o mobbing i można łatwo
@mirko_anonim: Właśnie dlatego, że ktoś jest zj*** zmieniasz zespół/firmę (zależnie czy poza tym jest ok). Nawet jeśli uda się wywalczyć swoje ponad głową bezpośredniego szefa (małe szanse) to raczej i tak zarobisz naklejkę problematycznego.