Aktywne Wpisy

Minieri +175
Zieliński #ladnygol, Inter - Juventus 3:2
Mirror: https://streamin.link/v/432689f8
#golgif #golgifpl #mecz #inter #juventus #seriea #derbyditalia
Mirror: https://streamin.link/v/432689f8
#golgif #golgifpl #mecz #inter #juventus #seriea #derbyditalia
źródło: ezgif-530f31f2e9ccbe49
Pobierz

Teuvo +38
ciekawe czy gdzieś za 15-20 lat w odpowiedzi na epidemię samotności, gdy ai będzie o wiele bardziej rozwinięte niż obecnie, stworzą takie urządzenie wielkości komputera które będzie się stawiało w odpowiednim miejscu w pokoju, np. na stole i ono będzie potrafiło wykryć że człowiek wszedł do pokoju i wygenerować w miarę wyraźny hologram jakiejś postaci, która będzie inteligenta, będzie posiadała pamięć i będzie można z nią normalnie rozmawiać na co dzień
takie
takie

Mirki mam taki problem.
4 miesiące temu, zatrudniłem się w korpo na stanowisku managerskim. Nasz zespół jest mały (6 osób) i zarządza nim Pan Dyrektor w US ktory jest jednoczesnie naszym Line Managerem, zespół był nowo stworzony do nowego oddziału firmy.
Nasza działka jest mocno wyspecjalizowana, mało kto się na niej zna w firmie, a Pan Dyrektor jest jakby naszym wąskim gardłem - nie mamy zbyt wiele do czynienia z innymi ludzmi z firmy, a i minus jest taki że o wszystkim wiemy od Pana Dyrektora i Pan Dyrektor tez tylko przekazuje "górze" co tam u nas. Czyli moze sobie kreowac narracje dowolnie ;)
I teraz klops, bo Pan Dyrektor został zwolniony w wyniku redukcji etatów, jego rola ma być połączona z inną rolą na którą dopiero kogoś zatrudnią. Ma odejsc poczatkiem stycznia.
Pan Dyrektor ciezko zniósł taką wiadomość, do tego stopnia , że chodzi i stara się wynegocjować dłuższe zostanie bo ponoć jego team "jest bardzo niedoswiadczony i nie bedzie mial kto ogarniac pracy jak odejdzie, a jeszcze nowej osoby nie znajda" (wiem to od ludzi z innych dzialow plus sam mi mowil na 1:1)
Jest to dla mnie krzywdzace, bo uwazam ze jestem bardzo doswiadczony i spokojnie bysmy sobie poradzili, boli mnie ze rozpowiada takie rzeczy na gorze, a ze gora wie tyle co ten im powie pewnie w to wierzą.
Dodam jeszcze ze Pan Dyrektor to ciulowy Line Manager, najgorszy jakiego miałem, zespol praktycznie nie wspolpracuje bo on kompletnie nie ogarnia zarzadzania. W sumie to nie dziwie sie ze chca go wywalic.
Robic cos, czy czekac az sie samo rozwiaze?
Nie chce isc do "gory" i mowic ze "moj szef mowi ze my niedoswiadczeni, a to nieprawda i niech wypiernicza damy radę". Z drugiej strony boje sie tez, ze jak gora uslyszy ze tacy jestesmy niedoswiadczeni to stwierdzi ze na ciul my im potrzebni i nas tez wywala. To nie jest prawda tylko z powodu naszej izolacji narracje kontoluje w pelni Pan Dyrektor i to on jest mega nieprofesjonalny w tej sytuacji bo naszym kosztem chce ugrac wiecej czasu dla siebie w firmie .
#korposwiat #korpo #pracbaza #kiciochpyta
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
@mirko_anonim: no chyba nie wierzysz, w ta magiczna "redukcje etatow"? Po prostu ktos sie zorientowal, ze ten gosc nic nie wnosi do tego zespolu. Taka ladna nazwa, to po to, zeby nie mial podstaw do robienia im pod gorke.
Spoko, poczekaj, to zobaczysz