Aktywne Wpisy
51431e5c08c95238 +102

vieniasn +64
popierasz nocną prohibicję = ok zamordysta
jesteś przeciwko nocnej prohibicji = ok pijak obeszczymur
wybierz mądrze wykopku
jesteś przeciwko nocnej prohibicji = ok pijak obeszczymur
wybierz mądrze wykopku

Jestem dwa lata po rozwodzie. Są takie dni, że nie mogę tego ogarnąć. Nie tęsknię, już nie kocham, widzę pozytywy ale wciąż czasami jestem w szoku że tak wyszło.
Zostałam zdradzona, powód oficjalny byłam najgorszym złem, powód rzeczywisty depresja poprodowa i trwające leczenie innych chorób, na szczęście się udało wyjść ze wszystkiego.
Dzisiaj mam jeden z tych trudnych dni.
#depresja #rodzina #zwiazki
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
@mirko_anonim: czy zakończenie małżeństwa nie pomogło się z tym uporać? Tzn. czy myślisz, że będące bardzo trudnym doświadczeniem rozstanie mogło paradoksalnie stanowić bodziec, aby się otrzepać i zacząć prostować swoje życie?
@mirko_anonim: w takich wątkach należy się wykazywać delikatnością i taktem - ale jednak : "trwające leczenie innych chorób" lekko to napisane, ale mogło to być piekło dla niego życie w takim małżeństwie
oficjalny powód "byłam najgorszym złem" ?? a gdzie to jest tak napisane? w pozwie? w wyroku?
czy
1) pewnie otrząśnięcie nastąpiło dopiero jak dał pojawiła się zdrada, rozwód, a wcześniej odkładałaś sprawy w czasie
2) wcześniejsze sprawy, które odkładałaś sprawiły, że byłaś tak nieznośna, że nie dało się z tobą wytrzymać. Widocznie zaniedbałaś męża. Zdrada wynika z zaniedbania, czegoś mu brakowało od ciebie. Nie starałaś się, chłop nie będzie jechał na ręcznym do końca życia.
A ode mnie:
Ty myślisz, że potrzeby mężczyzny są nieważne, bo ważna jest jej wielka depresja poporodowa.
Związek to nie tylko daj daj daj, ale też daję daję daję.
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej
Od depresji też jeszcze nikt nie umarł, bo depresja nie jest, np. nowotworem, który sam niszczy organizm.
Ciekawe kto w tej relacji naciskał na ślub, dziecko...
Baba prawdopodobnie żyła bajowym światem, że rycerz na białym koniu będzie zawsze i wszędzie bez względu na to jaka jest. No i okazało się, że tak nie jest, bo ten rycerz też ma swoje potrzeby
@mirko_anonim: actually depresja jest chorobą śmiertelną
Obumiera?
Nie, to człowiekowi nie chce się żyć w takim stanie i sam się zaniedbuje, zabija.
@naksu, XD, jestem
PISZĄ TAM O SAMOBÓJSTWACH.
To nie jest jak z taką cukrzycą, czy nowotworem. Z depresją nieleczoną można żyć całe życie. Chłopie, a podobno to ja jestem głupi.
@naksu, weź dziewczynko, bo denerwujesz mnie. Baba powyżej 30 roku życia, zakłada tematy