Aktywne Wpisy

BastetII +86
#dieta
W czerwcu 2024 ważyłam 81 kg. Od tego czasu schudłam do 68 kg ale ostatnio waga zaczęła się piąć znowu w górę...
Chyba czas znowu wrócić do liczenia kalorii
W czerwcu 2024 ważyłam 81 kg. Od tego czasu schudłam do 68 kg ale ostatnio waga zaczęła się piąć znowu w górę...
Chyba czas znowu wrócić do liczenia kalorii
źródło: temp_file527864061337415841
Pobierz
alibaski +359
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

Czy was też rodzina ciągle męczy o "znalezienie poważnej pracy"?
Skończyłem technikum jako elektryk, potem próbowałem coś zdziałać na studiach, ale ewidentnie mi nie szło. Poszedłem do roboty do kołchozu, co jeszcze było w miarę akceptowane przez otoczenie. Ale kołchoz daleko, 30 km od miejsca zamieszkania. Od razu uprzedzę, że nie był to kołchoz za minimalną, więc w sprawie hajsu jako robol nie mogłem narzekać. Natomiast dojazdy i praca na 3 zmiany mnie wykańczały. Uciekłem do gastro na 3/4 etatu, gdzie jest mi super. Uwielbiam tam pracować, spełniam się w tym. Mam normalną umowę o pracę na czas niekoreślony, żadnych pieniędzy pod stołem, wszystko gra i buczy.
Natomiast ciągle moje otoczenie ma do mnie pretensje, że to nie jest droga życiowa dla kogoś takiego jak ja, że mogę osiągnąć więcej, że to pewnie tylko na chwilę. Irytuje mnie to i pewnie przeczytam, że mam się odciąć od tego. Ale jak mam się odciąć od rodziców, których kocham? Bez sensu. Chciałem się tylko wyżalić, elo.
#praca #gorzkiezale #zalesie #kolchoz
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: mkarweta
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: RamtamtamSi