Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
"Ostatnio u mnie wisiało ogłoszenie że firma poszukuje automatyka - elektryka. Zakres prac na całą a4, takie rzeczy powypisywane że ja pierdziele i uwaaaaga - Polska A 3200zl netto plus bony na święta xD Praca pon- sob"

Zdradze Wam sekret dlaczego januszexy oferują stawki chińskie za specjalistow. To jest oferta pod hindusa, bulgara, ukrainca a nie pod Polaka. Taki januszex pozniej mowi "nie moge znalezc nikogo wiec biore Kazaha". A jak
A taki Kazah szczesliwy bo sobie pozyje z trzema kolegami w pokoju, duzo zarobi, wodeczke obali w niedziele, oszczednosci wysle do swojej tatiany.

Wiem bo dlatego mam prace na #emigracja . Zarabiam o jakies -20% mniej niz lokals ale ja zadowolony, szef zadowolony, jedynie lokals nie jest zadowolony bo nie stac go na wziecie kredytu pod mieszkanie za 450k euro bo taka osoba jak ja zaniza jego mozliwosci zarobkowe. A nie moze z zona i dzickiem wynajmowac kawalerki (jak ja), ani jesc tyle co ja (bo ma 3 osoby na utrzymaniu).

#pracbaza #pieniadze #korposwiat #takaprawda #wroclaw #warszawa #niemcy

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: RamtamtamSi
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

do roboty na którą nie ma chetnych wśród lokalsow.

@mirek_wyklety: A chętnych nie ma tylko z powodu zbyt niskiej płacy w stosunku do kosztów życia i tak kółeczko s----------a się zamyka xD
  • Odpowiedz
@efceka:

A chętnych nie ma tylko z powodu zbyt niskiej płacy w stosunku do kosztów życia

To przede wszystkim. Ale np. w kraju w ktorym mieszkam dochodzi jeszcze kwestia taka, że socjal dla pasożytów jest tak rozbuchany, że w niektorych przypadkach zwyczajnie pracować się nie opłaca. Robiąc bilans kosztów i dochodów okazuje się że siedząc w domu na dupie można wyjść finalnie lepiej finansowo, niz dymajac 5 dni w tygodniu
  • Odpowiedz
@Sierzant_Cruchot: to jest punkt widzenia pracobiorcy. Pracodawca zawsze będzie szukał oszczędności i majac do wyboru dwoch pracowników, na porównywalnym poziomie skilla, wybierze tego, który ma mniejsze wymagania finansowe. Tak z kolei działa szeroko pojętą ekonomia ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz