✨️ Obserwuj #mirkoanonim Chcę zmienić robotę od końcówki listopada w #it ale to co obserwuję powoduje u mnie niesamowity stres... W branży pracuję ponad 6 lat, wpierw jako tester, a teraz jako dev. W obecnej firmie chodzą słuchy o redukcji etatów i przez to że podpadłem szefostwu (podważyłem ich autorytet) to jestem pierwszy na wylocie. Przeglądam oferty i mnie po prostu zastanawia o co chodzi z niektórymi ofertami na JustJoinIt czy podobnymi... Cały czas te same oferty na deva od 3 miesięcy, na te same stanowiska, a oferty wciąż wiszą. Ponoć kryzys jest, setki CV lecą do rekruterów, a oferty jak wisiały, tak wiszą.
Co lepsze, na jedną z takich ofert moje CV zostało odrzucone na etapie samego przejrzenia, ale sprawdziłem rekrutera który mnie odrzucił na linkedinie i co się okazuje - w maju zeszłego roku zapraszał mnie do wzięcia udziału w rekrutacji... To nie wiem co się wydarzyło takiego, że rok temu byłem atrakcyjnym pracownikiem, a teraz już nie - więcej doświadczenia, nowe używane technologie a czuję się jak ostatni śmieć...
Boję się, że faktycznie coś się skończyło, tylko teraz nie mam pojęcia co dalej...
@mirko_anonim te ogłoszenia wisza tylko ponto żeby zbierać dane, albo że niby firma się rozwija bo zatrudnia. Ja aplikowałem o prace gdzie dostali po 2000 cv, a ogłoszenie dalej wisiało.
@mirko_anonim: te ogłoszenia służą do budowania bazy kandydatów "na potem". Za dwa lata jak ruszą rekrutacje to będą wydzwaniać do tych co wysłali CV bo zawsze to lepszy target niż pisanie do randomów na linkedin bo ci przynajmniej byli kiedyś zainteresowani.
Chcę zmienić robotę od końcówki listopada w #it ale to co obserwuję powoduje u mnie niesamowity stres...
W branży pracuję ponad 6 lat, wpierw jako tester, a teraz jako dev. W obecnej firmie chodzą słuchy o redukcji etatów i przez to że podpadłem szefostwu (podważyłem ich autorytet) to jestem pierwszy na wylocie.
Przeglądam oferty i mnie po prostu zastanawia o co chodzi z niektórymi ofertami na JustJoinIt czy podobnymi... Cały czas te same oferty na deva od 3 miesięcy, na te same stanowiska, a oferty wciąż wiszą. Ponoć kryzys jest, setki CV lecą do rekruterów, a oferty jak wisiały, tak wiszą.
Co lepsze, na jedną z takich ofert moje CV zostało odrzucone na etapie samego przejrzenia, ale sprawdziłem rekrutera który mnie odrzucił na linkedinie i co się okazuje - w maju zeszłego roku zapraszał mnie do wzięcia udziału w rekrutacji... To nie wiem co się wydarzyło takiego, że rok temu byłem atrakcyjnym pracownikiem, a teraz już nie - więcej doświadczenia, nowe używane technologie a czuję się jak ostatni śmieć...
Boję się, że faktycznie coś się skończyło, tylko teraz nie mam pojęcia co dalej...
#pracait #pracbaza #praca #programowanie
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: RamtamtamSi
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim