Wpis z mikrobloga

Mamy z żoną 4 miesięczną córeczkę

@mirko_anonim: przy takim maleństwie, gdy żona musi być na każde żądanie córeczki w dzień i w nocy, to pewnie jest to przemęczenie i niedospanie, nie musisz się martwić, może czasami odciąż żonę wyjściem z córeczką na spacer by miała chwilkę dla siebie.
  • Odpowiedz
Mamy z żoną 4 miesięczną córeczkę i po porodzie częstotliwość segzów zmalała

@mirko_anonim: zapytaj czy dla niej jest ważniejsze dziecko czy ty. Powinieneś być ty, ale hormony robią swoje. Jeśli powie że dziecko to źle.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
Anonim (nie OP): Staram się odciążać ile wlezie, sam też często jestem mega zmęczony, także mam jakąś wyrozumiałość. Po prostu w necie można znaleźć ludzi, którzy byli w takiej sytuacji i są w stanie coś powiedzieć. :) raczej znajomych czy ludzi w pracy nie mam zamiaru rozpytywać o takie rzeczy

• Odpowiedz
@mirko_anonim: żyjecie tylko tym ruchaniem, codziennie, 2 razy w tygodniu. 5 razy. Jak masz ochote to inicjuj coś, kobieta to nie robot. Pamietam ze przy pierwszym dziecku to oboje byliśmy zajechani, zona to w ogole.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 1
Anonim (nie OP): Jak dziecko się usamodzielni - wyjedzie na studia, czy zacznie samo mieszkać to powinno powoli wrócić do normy, o ile jeszcze będzie się wam chciało...
Nie licz na taką częstotliwość jak przed porodem. Dziecko jest, to kobieta ma ciebie i twoje potrzeby gdzieś. Jej cel już jest już osiągnięty. Teraz najwyżej bdzie korzystać okazjonalnie jak trafi się jakiś ogier pod ręką.

• Odpowiedz
U nas na stale częstotliwość spadła do 1 w tygodniu bo oboje jesteśmy zmeczeni a czesto jak dzieci pòjdą spać to są jakieś rzeczy do ogarnięcia.

@elena-mary: zgadza się, jak już laska ma zagwarantowany dach nad głową, dziecko i zasoby to nagle jesteście zmęczone, głowa was boli, są jakieś rzeczy do ogarnięcia. Typowe wymówki bo z realizmem to nie ma nic wspólnego. Szkoda że na początku was tak
  • Odpowiedz
zapytaj czy dla niej jest ważniejsze dziecko czy ty. Powinieneś być ty,

@sprawdzajacy: jprd, co to w ogóle ma być? rywalizacja z bezbronnym niemowlęciem, które wymaga opieki 24h na dobę? W zdrowym związku dla obojga rodziców ich dziecko jest teraz najważniejsze, a nie jakiś wybieraj kto ważniejszy? co za egoistyczne myślenie.
  • Odpowiedz
@woskrosenie hmmm.... no jednak opiekanad dziećmi wymaga sporo wysiłku nawet jak juz przesypiają noce. U mnie mąż pomaga na równi ze mną i też jest często zmęczony a ty jak tak piszesz to chhba jesteś frajerem, który tylko leży z komórką a laska musi wszystko ogarniać.
  • Odpowiedz