Aktywne Wpisy
lyncz +195
TL;DR:
Pamiętacie moją nówkę sztukę Konę, która zdechła po 700 km, a krakowskie ASO potrzebowało 2 tygodni na ściągnięcie akumulatora? Dziś rano zadzwonili: "Naprawione, można odbierać!". Urwałem się z roboty, przedzierałem przez zakorkowany Kraków ponad godzinę. Odbieram auto, wyjeżdżam za bramę serwisu i... na deskę wjeżdża czerwona ikona braku ładowania xD. Wrócili do punktu wyjścia. Rzuciłem im kluczykami na blat, zrównałem ich procedury z ziemią i zostawiłem tam ten złom.
Wersja dla koneserów korpo-absurdu:
Mirki,
Pamiętacie moją nówkę sztukę Konę, która zdechła po 700 km, a krakowskie ASO potrzebowało 2 tygodni na ściągnięcie akumulatora? Dziś rano zadzwonili: "Naprawione, można odbierać!". Urwałem się z roboty, przedzierałem przez zakorkowany Kraków ponad godzinę. Odbieram auto, wyjeżdżam za bramę serwisu i... na deskę wjeżdża czerwona ikona braku ładowania xD. Wrócili do punktu wyjścia. Rzuciłem im kluczykami na blat, zrównałem ich procedury z ziemią i zostawiłem tam ten złom.
Wersja dla koneserów korpo-absurdu:
Mirki,

dariusz44 +68
#gielda
Wiecie co mi r---------a głowę? To że taki pionek jak jak ma włożone prawie 100k USD w akcje takiego majkrosofta. Wiadomo że na minus, ale nie o to.
Ja, zwykły Darek, mam k---a prawie 400k PLN w akcjach jednej spółki.
W portfelu prawie milion.
Ja, zwykły chłopak z bloku, który pierwsze firmowe buty miał mając lat 16. Jakieś converese’y. A teraz mam takich butów szafę. I wszytko.
Mózg r-------y.
Wiecie co mi r---------a głowę? To że taki pionek jak jak ma włożone prawie 100k USD w akcje takiego majkrosofta. Wiadomo że na minus, ale nie o to.
Ja, zwykły Darek, mam k---a prawie 400k PLN w akcjach jednej spółki.
W portfelu prawie milion.
Ja, zwykły chłopak z bloku, który pierwsze firmowe buty miał mając lat 16. Jakieś converese’y. A teraz mam takich butów szafę. I wszytko.
Mózg r-------y.

Da się znaleźć pracę w korpo na 1/2 etatu? Czyli pracując 4h dzienni. Robię normalny etat, powiedzmy, że zarabiam te 10tys. Ale zdecydowanie bym wolał pracować mniej za połowę tej stawki. Pracuje w finansach/księgowości. Ok. 12-13 lat doświadczenia w korpo. Jestem po FiR. Wawa. Jak wysyłam CV i zaznaczam, że chce pół etatu to zero odpowiedzi. Tak samo jak na linkedin dostaje jakieś oferty i odpiszę, że interesuje mnie tylko 1/2 etatu to cisza. Kurczę, no nawet nie za 5tys, a za 4tys bym chciał pracować. U siebie w firmie jak byłem w HR to potraktowali mnie jak dziwaka. I jeszcze jakieś śmieszki. Gadałem z ludźmi z którymi pracuje to tak samo. Jeden gość mówił, że za 5tys więcej chętnie by pracował 12h. Czemu nie mogę dać mu nadgodzin, a mi 1/2 etatu? Albo poszukać do pracy kogoś kto tez by chciał 1/2 etau pracować? Wgl jest szansa na taką pracę czy robię z siebie debila? Ew. jakiś inny zawód gdzie dostane te ok. 5tys i 1/2 etatu?
#praca #korpo #korposwiat #pracbaza
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: razzor91
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
@mirko_anonim: Widać że gość nie wie co mówi. 12h dziennie 5 dni w tygodniu to można pracować jako cieć na budowie gdzie masz co godzinę 5 min obchodu a pozostałem 55 minut siedzisz w kanciapie a nie zasuwać w normalnej pracy. Po 2-3 miesiącach pracowania po 60h lub więcej tygodniowo zaczynają się palić styki. Nie masz czasu na nic
Jakiś wolny zawód, typu korepetytor, instruktor czegoś, psycholog. Lekarz na kontrakcie też może pracować 2 dni w tygodniu.
@NieRozumiemIronii: No ale tam masz w takim układzie 2 dni po 12h i 2 dni przerwy a nie 5 dni 12h dzień w dzień i dopiero 2 dni przerwy.
Wiem, że taka praca po
@Misza128: Ale mam już wszystko co chciałem osiągnąć. Bardziej mi zależy na krótszej pracy niż dodatkowej kasy której i tak nie wiem na co wydawać. Serio. Nie chodzi o to, że
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo ·
Wiesz co. Ja to zauważyłem, że tacy młodzi przed 30tka to mają większy kij w dupie niż starsi. U mnie w robocie to jest sporo