Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Przeglądałem sobie dzisiaj tik toka i zobaczyłem nagranie niewidomej osoby, jak robi recenzje jedzenia.

Ktoś w komentarzu napisał coś w takim stylu ''Jak on czyta komentarze, skoro jest niewidomy?''
- No i sporo ludzi po prostu mu odpisało, że używa specjalnej funkcji w telefonie, która mu je czyta na głos.

Jednak trafił się jeden rodzynek, który zwrócił mu uwagę, że oni nie są kolegami i się nie znają i nie są na ty, aby pisał do niego na per ''on'' tylko ma pisać ''pan'' bo to brak kultury i szacunku (i o ironio, sam nie dostosował się do własnej zasady, której komuś narzuca).
Sprawdzam jego profil i okazuje się, że to nie jakiś troll, lecz zwyczajny rolnik. Regularnie udostępnia filmy, na których prezentuje pracę na swoim gospodarstwie."

No i tutaj urodziło się moje pytanie. Jakbyście odpowiedzieli temu gościowi? (znaczy panu ( ͡° ͜ʖ ͡°) ) Ma racje, aby w internecie dosłownie do każdego zwracać się na per ''pan/pani''? oraz dlaczego nie/tak?

Albo co byście zrobili, jakby to ktoś was w życiu zaczepił, bo byście użyli do niego tak bardziej swobodnej formy wypowiedzi - załóżmy, że na studiach, na pierwszym spotkaniu, bo chcecie się zapoznać i bardziej rozluźnić atmosferę, aby nie była taka oficjalna? i kazał nazywać się panem.

#pytanie #psychologia #pytaniedoeksprta #kiciochpyta #tiktok #internet

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: digitallord
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

mirko_anonim - ✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Przeglądałem sobie dzisiaj tik toka i zobaczy...

źródło: Czas-Gentlemanow-per-pan

Pobierz
  • 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim w internecie bym go wyśmiał i napisał, że tu to nie działa. W prawdziwym życiu bym uszanował proabe, als ograniczyłbym kontakt, bo nie lubię ludzi z kijem w dupie. Uwielbiam to angielskie "you" do każdego.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 2
Anonim (nie OP): Polaczki w normie, jeden z niewielu narodów który uwielbia sobie "panować" po netach.

W kraju w którym kropielnice w kościołach mają wysokie stężenie bakterii kałowych (jak to możliwe to sobie wydedukujcie) i w którym wszyscy regularnie klną ale udają że tego nie robią obywatele lubią się unosić godnością której nie mają.

• Odpowiedz