Aktywne Wpisy
xenux +237
Dużo spaceruję po osiedlu, szczególnie teraz, zimą, uwielbiam takie klimaty mróz i śnieg, ale k---a mać... Calutkie osiedle jest dosłownie żółte od psich szczyn i co parę metrów muszę uważać, żeby nie wdepnąć w psie g---o. Wszystkie chodniki osrane, wszystkie kupki odśnieżonego śniegu, zaspy, krzaczki, kosze, ławki, trzepaki i cokolwiek co sterczy pionowo do góry jest oszczane, ludzie kochani zlitujcie się do k---y jasnej ლ(ಠ_ಠ ლ)
Za
Za

ruskizydek +93
źródło: temp_file3299784071530749963
Pobierz

Przeglądałem sobie dzisiaj tik toka i zobaczyłem nagranie niewidomej osoby, jak robi recenzje jedzenia.
Ktoś w komentarzu napisał coś w takim stylu ''Jak on czyta komentarze, skoro jest niewidomy?''
- No i sporo ludzi po prostu mu odpisało, że używa specjalnej funkcji w telefonie, która mu je czyta na głos.
Jednak trafił się jeden rodzynek, który zwrócił mu uwagę, że oni nie są kolegami i się nie znają i nie są na ty, aby pisał do niego na per ''on'' tylko ma pisać ''pan'' bo to brak kultury i szacunku (i o ironio, sam nie dostosował się do własnej zasady, której komuś narzuca).
Sprawdzam jego profil i okazuje się, że to nie jakiś troll, lecz zwyczajny rolnik. Regularnie udostępnia filmy, na których prezentuje pracę na swoim gospodarstwie."
No i tutaj urodziło się moje pytanie. Jakbyście odpowiedzieli temu gościowi? (znaczy panu ( ͡° ͜ʖ ͡°) ) Ma racje, aby w internecie dosłownie do każdego zwracać się na per ''pan/pani''? oraz dlaczego nie/tak?
Albo co byście zrobili, jakby to ktoś was w życiu zaczepił, bo byście użyli do niego tak bardziej swobodnej formy wypowiedzi - załóżmy, że na studiach, na pierwszym spotkaniu, bo chcecie się zapoznać i bardziej rozluźnić atmosferę, aby nie była taka oficjalna? i kazał nazywać się panem.
#pytanie #psychologia #pytaniedoeksprta #kiciochpyta #tiktok #internet
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: digitallord
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
źródło: Czas-Gentlemanow-per-pan
PobierzW kraju w którym kropielnice w kościołach mają wysokie stężenie bakterii kałowych (jak to możliwe to sobie wydedukujcie) i w którym wszyscy regularnie klną ale udają że tego nie robią obywatele lubią się unosić godnością której nie mają.
─────────────────