✨️ Obserwuj #mirkoanonim Bez zbędnego opisywania - chciałbym rozpocząć farmakoterapię. Zależy mi na wytłumieniu emocji, przynajmniej na jakiś czas. Jak najlepiej do tego podejść? Nie chcę wpaść w niekończące się wywiady i konsultacje z terapeutą za 300 zł/h zanim pomoże mi w doborze leków.
@mirko_anonim: nie idzie się do terapeuty bo ten nie może wypisać leków - idzie się do lekarza psychiatry. Możesz próbować zapisać się na nfz (wpisz w neta psychiatra na nfz .... - miasto) ale dostaniesz termin na listopad. Inna opcja to, że prywatnie się zapiszesz. Wybierz jakiegoś lekarza psychiatrę na znanymlekarzu na przykład. Idziesz na wizytę, mówisz jaki masz problem, najważniejsze żebyś powiedział prawdę i niczego nie ukrywał, lekarz sam
✨️ Autor wpisu (OP): @rainkiller jestem bardzo nerwowy co negatywnie odbija się na mojej rodzinie. Walczę z tym od dawna ale czasem nie jestem w stanie opanować złości. Ostatnio nakłada się kilka czynników, które jeszcze zwiększają stres i muszę to opanować.
Nigdy nie rozumiałem w szkole takich osób, po co i dlaczego. W sumie się zawsze zastanawiałem czy to dobrowolna decyzja dziecka, czy po prostu p------i rodzice #szkola #edukacja
Bez zbędnego opisywania - chciałbym rozpocząć farmakoterapię. Zależy mi na wytłumieniu emocji, przynajmniej na jakiś czas. Jak najlepiej do tego podejść? Nie chcę wpaść w niekończące się wywiady i konsultacje z terapeutą za 300 zł/h zanim pomoże mi w doborze leków.
#psychologia #depresja #nerwica
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
·