Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Mircy, musze cos zrobic ze swoim zyciem, zlapac je za pysk i miec nad nim kontrole. Wychowalem sie w domu gdzie wszystko bylo podane na tacy i mialem sie tylko uczyc. Pracuje w korpo ale czuje ze chce robic cos pozytecznego. Myslalem o strazy pozarnej, sa nawet rekrutacje dla ludzi z ulicy ale akurat u mnie w miescie trzeba miec prawo jazdy kat. C w aktualnej rekrutacji. Co moglbym zrobic zeby nabrac jakichs umiejetnosci i cieszyc sie z wykonywania czynnosci w pracy? Straz bylaby idealna, bo kocham uprawiac sport, chce byc potrzebny, chce pomagac. Chcialbym laczyc sprawnosc fizyczna z praca zawodowa ale nie jest to jakis wymog. Myslalem o spawaczu ale to chyba podla robota i niewdzieczna. Co wy sadzicie?
#pracbaza #kursy #praca #fizolenjoyer

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: RamtamtamSi
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim zapomnij o spawaniu. Mój stary dorobił się znacznego i trwałego uszczerbku na zdrowiu, skrzywiony kręgosłup, zawał, teraz rehabilitacje, cukrzyca. Koszmarne warunki atmosferyczne czy to upał czy błoto i zimno
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: do państwówki sie nie dostaniesz jak nie masz wujasa komendanta. Kolesie siedza na pożarnej strazy zakladowej przy Zakladach Chemicznych Police, i kazdy w kolejce do państwówki, ale tam dopoki ktos nie umrze, to ciężko o wakat. Tylko ze pieniadze marne tak naprawde, plusem za to jest potezna ilosc wolnego, bo są cztery roty, i robisz 24/72, i na wolnym kazdy dyga w dodatkowej robocie. Taksówki, kominiarze, wykonczeniowka, itd itp.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @extraordinary_seaman no to lipa, znowu jestem w punkcie wyjscia bo nie chce z---------c jak glupi za pol darmo na magazynie czy spawaczu. Moze rowery zaczne naprawiac, popytam w serwisach czy by mnie nie wzieli do nauki za darmo na zime

· Akcje: Odpowiedz anonimowo ·
  • Odpowiedz
@przegrywam_przez_miasto: Tu teoretycznie mozna i nie mozna zwalac, ale po takiej robocie w goracu trudno, zeby czlowiek nie chcial sie odstresowac i napic sie browara, no to u niego to nigdy nie bylo jak u mnie, ze se kulturalnie wypije drinka czy bronki, a na umór. Nie ze ciagle, ale to i slodycze pewnie dla ukojenia nerwow no i to tez w nadmiarze pracuje na cukrzyce. Pomijajac genetyke i takie
  • Odpowiedz