Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
#kosciol #pytaniedoeksperta #pytanie #kiciochpyta #niewiemjaktozatagowac
Czesc bobki.
Jakie dokumenty polecacie o obecnej kondycji Koscioła w świetle licznych doniesien o "nieprawidłowosciach", które trawią tę instytucję? Nigdy się nie zastanawiałem i nie zgłebialem tematów lawendowej mafii, pieniądzach jakimi kosciol dysponuje, nieprawosciach ksiezy itd. Chcialbym wiedziec jak to w koncu z tym Kosciolem jest. Czy to jest powazny instytucjonalny problem, czy przykre nieliczne przypadki wynikające z zepsucia poszczegolnych ludzi. Temat wykorzystywania nieletnich mnie nie interesuje, zwyczajnie za smutne to jest i wystarczy mi wiedziec ze to sie w Kosciele zdarza, ale wole nie znac szczegolow, relacji poszkodowanych itd. Najbardziej mnie interesuje temat lawendowej mafii, pieniedzy itd. Wierze ze są takie dokumenty i pewnie jest ich sporo, chcialbym obejrzec cos z waszego polecenia, no i zeby to bylo voś wiarygodnego a nie ściek

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: mkarweta
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Sprawdź sobie ilość księży w Polsce i policz czy częstotliwość różnych takich akcji jest większa czy mniejsza niż w średnia krajowa.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): Właśnie o takie wpisy nic nie robiłem. Nie wiem ile jest takich przypadków (część na pewno jest utajonych), nawet w przybliżeniu, więc takie obliczanie nie ma sensu. Poza tym skoro Kosciol stoi na strazy moralnosci i naucza w tym temacie (czyli sie na tym zna) to średnia wykroczeń w tym zakresie powinna być duzo nizsza niz srednia w innych grupach zawodowych. Więc porównywanie jeden do jeden też
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Kościół katolicki to jedna z największych korporacji, której celem jest to samo co każdej innej korporacji czyli zwiększanie profitów. Jest to zepsuta instytucja której nie zależy na jednostce, co nie oznacza że nie znajdziesz w tej instytucji dobrych ludzi
  • Odpowiedz