Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Na wakacje zjechałem do domu rodzinnego i po dłuższym czasie nieobecności widzę pewne rzeczy inaczej. Kiedyś uważałem matkę za p----------ą, a teraz widzę że to ma pewien sens. Celowe i przemyślane robienie wokół siebie atmosfery "jestem nieobliczalny" "jestem wariatem" działa tak, że co prawda ludzie nie mają wobec ciebie normalnego szacunku, bo powszechnie uważają cię za wariata, ale za to wzbudzasz STRACH. Pierwotny, biologiczny strach. Przynajmniej tyle.

#polskiedomy #rodzina #psychologia #psychologia

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: digitallord
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@onepnch: Albo na mnie, choroba dwubiegunowa, mania prześladowcza, do tego rodzice w ogóle mnie nie nauczyli jak budować i podtrzymywać relacje. I jeszcze autyzm, który sam bardzo mocno zaburza funkcjonowanie jednostki w społeczeństwie. Rezultat tego może być tylko jeden, wykluczenie przez społeczeństwo.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim myślę że kiedyś to było popularne że wielu ludzi było jebnietych i bez refleksji nad sobą , teraz ludzie mają trochę większa świadomość i wiedzę że mogą robić komuś krzywdę
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
nowoczesny-odkrywca-55: To nie strach tylko spokój, ludzie chcą mieć święty spokój po prostu nie potrzebują nerwów bo się nauczyli że nerwy do niczego dobrego nie prowadzą, to jest ta największa różnica między twoją matką a innymi, twoja matka być może ma coś poważniejszego fizycznie albo po prostu jest tak wychowana, jeżeli człowiek nie nauczy się wyciągać wniosków z życia to może całe życie popełniać błędy i nie adaptować się do otoczenia,
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
elastyczny-filozof-99: Opis pasuje do mojej mamy. To samo jest, a z wiekiem jeszcze gorzej. Czasem ludzie oceniają nas przez jej pryzmat, bo przecież: „ona jest podobna do swojej matki z wyglądu, to pewnie i charakter ten sam" i też mnie skreślają z automatu. Z każdej pracy ja wyrzucali za niestosowanie się do wytycznych i kłótliwość, bo wpadała w szał, gdy ktoś zwrócił jej uwagę, jak co jej się nie spodoba w
  • Odpowiedz