Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
#zwiazki #zalesie #depresja
Chciałem tylko napisać, że po 5 latach mieszkania z partnerką, rozstała się ze mną i wróciłem dziś do rodziców z którymi o tym nie porozmawiam, a jedynie tłumię w sobie aktualne uczucia jakie przeżywam, pomyślałem że z anonima się tu pożalę i może otrzymam odrobinę wsparcia. Nigdy nawet nie pomyślałem że będę mógł mieć w głowie takie myśli, zawsze siebie uważałem za raczej silną psychicznie osobę. Jednak związek się skończył i dotarło do mnie ile znajomości w międzyczasie zgubiłem, pośrednio również przez ten związek. Poza jednym przyjacielem nie mam nikogo z kim mogę to wszystko przetrawić. Gdyby nie on, nie wiem co by było. Muszę wynieść z tego wszystkiego odpowiednie wnioski, i tutaj rada do niebieskich pasków - nie angażujcie się zbyt mocno w tę jedną różową, a rozbijcie to też na swoją rodzinę, przyjaciół, wartościowe hobby, bo nawet jak wydaje się że to już ta jedyna, to jest to tak naprawdę ulotne i do końca nic nie wiadomo.

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: digitallord
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: Nie mam doświadczeń, ale myślę, że gdy człowiek naprawdę wejdzie w miłość ciężko jest nie iść choć raz Twoją ścieżką. w pewnym sensie się zatracasz się przez zaufanie. Myślę, że tutaj pomaga osoba która umie zrozumieć, bliski przyjaciel który jest w stanie to dać, może bardziej nawet neutralny profesjonalista, ktoś w zbliżonym wieku, raczej mężczyzna - wiadomo, że nie rodzice - i to wg mnie najbardziej wstępnie pomaga -
  • Odpowiedz