Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Jakie realne widełki płacowe oferują Wasze firmy dla Oracle DBA (tj. Administratorów Baz Danych Oracle) z 5 letnim doświadczeniem?

Na co dzień zarządzam ok. 100 środowiskami bazodanowymi Oracle (11g, 12c, 19c, EE / SE i Data Guard w non-CDB)
Typowa administracja w ramach SLA dla kilku klientów, czyli zapewnianie ich prawidłowego działania, rozwiązywanie problemów i im zapobieganie, reagowanie na incydenty, zgłoszenia, oprócz tego wdrażanie nowych środowisk, migracje obecnych, patchowanie, wykonywanie testów, dostrajanie ich w celu wydajnego działania
Pod sobą mam też podstawową administrację PostgreSQL - również ok. 100 serwerów, ale to jako dodatek, większość czasu zajmuję się Oraclem

Aktualnie zarabiam 6700zł brutto UOP i zastanawiam się czy moja stawka jest rynkowa - patrząc na doświadczenie oraz tym czym się zajmuję

#zarobki #pracait #praca #it

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: Na start gdzie indziej możesz zawołać razy dwa, ale... co znaczy "zarządzasz"? Wyklikujesz instalator w GUI, sprawdzasz wydajność w OEM-ie, rozwiązujesz tickety od użytkowników manualnie w SQL*Plusie, czy piszesz automatyzację np. w ansiblu pod całą flotę serwerów? Czy zarządzasz infrastrukturą w terraformie lub innym narzędziu IaaC, czy wszystko to serwery on-prem zarządzane przez innych? Za wiele nie napisałeś o swoim skillsecie poza czystą administracją, wygląda że jesteś klasycznym, oldschoolowym
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: szukaj pracy w korpo. Nie wiem jak teraz, ale kiedyś DBa zarabiali całkiem sporo a to co masz teraz to wypłata dla juniora bez doświadczenia
  • Odpowiedz