Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
#silownia #mikrokoksy

tldr. Mam 10 sztuk Omnadrenu 250 i chciałbym zrobić na tym mini cykl, ale mam kilka wątpliwości i potrzebuję porady.

- Ćwiczę od roku, głównie w domu przy użyciu ciężaru własnego ciała (pompki, podciągania, brzuszki, itp.).
- 185 cm, 68 kg i jestem szczupły, nie wiem dokładnie jaki BF, ale raczej niski.
- Moim celem jest zwiększenie masy mięśniowej.

- Myślałem o cyklu 10 tygodni (1 ampułka na tydzień), ale nie jestem pewien, czy to wystarczająco długi okres na zauważalne przyrosty.
- Nie mam zaplanowanego PCT – liczyłem, że przy tak krótkim cyklu ryzyko zawirowań hormonalnych będzie niewielkie. W razie problemów rozważam konsultację z lekarzem.
- Rok temu brałem Omnadren przepisany przez lekarza na zwiększenie poziomu testosteronu, ale nie był to cykl pod kątem treningowym.
- Trening opieram na ćwiczeniach z masą własnego ciała, więc zastanawiam się, czy to w ogóle ma sens w kontekście przyrostów na Omnadrenie, czy skuteczniej byłoby dodać trening siłowy z obciążeniami.

Zdaję sobie sprawę z możliwych skutków ubocznych i ryzyka zdrowotnego, ale liczę, że krótki cykl i niska dawka będą miały minimalny wpływ.

Czy macie jakieś sugestie co do cyklu albo samego treningu, żeby to miało ręce i nogi? Z góry dzięki za wszelkie rady!

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: RamtamtamSi
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @DrGreen_2
Pewnie że nie muszę, ale mam taką możliwość, stąd powyższe rozważania czy nie przyśpieszy to budowania masy

Michę mam raczej dobrze dobraną, z kalorii wychodzi że jest na plus, chociaż ciężko mi określić spalanie podczas treningu

Nad ciężarami się zastanawiam, ale z miejscem jest ciężko więc skłaniam się raczej ku
  • Odpowiedz
@mirko_anonim:
Prosta zasada:
Najpierw dieta i trening
Potem suplementacja
A potem dopiero SAA i inne środki

Z opisu wynika że trening jest nienajlepszy jeżeli celem jest nabicie masy. Radzę zacząć od siłowni bo najwięcej bodźców do budowania masy będzie z treningu, a nie ze środków.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: cykl to przestarzałe podejście do dopingu, które nic nie daje. Chyba, że ktoś jest profesjonalnym sportowcem, to wtedy istnieje pewne uzasadnienie dla takiej opcji, więc nie ma tutaj większego znaczenia, jak odpowiem ile teoretycznie powinien trwać. Jeżeli chcesz rozwijać się typowo sylwetkowo lub siłowo, to wbijasz na całe życie, a przynajmniej do emerytury, ale później i tak jest się zazwyczaj skazanym na TRT.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @Saprofit Z tego co piszesz, rozumiem że jeśli w trakcie przyjmowania TRT zbuduje się sylwetkę to po zejściu wróci ona do stanu początkowego/zbliżonego do początkowego?

W skrócie byłem w błędzie zakładając że można tak zbudować masę mięśniową i zachować ją po zejściu?

· Akcje: Odpowiedz
  • Odpowiedz