Aktywne Wpisy

masternodeBTC +233
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

adamsowaanon +817
W 2016 Przejechałem Meksyk cały rowerem w 4 miesiące.
Mimo że mi się nic nie stało to było to potężne szaleństwo.
Drogą którą ja jechałem w Chiapas do Palenque, 2 lata później Polakowi i Niemcowi ucięli głowy.
Były to typy z kartelu Jalisco new generation,
Tam nastolatki dostają "bojowe" zadanie i chrzest w kartelu że muszą zabić brutalnie przypadkowego człowieka.
Krew
Mimo że mi się nic nie stało to było to potężne szaleństwo.
Drogą którą ja jechałem w Chiapas do Palenque, 2 lata później Polakowi i Niemcowi ucięli głowy.
Były to typy z kartelu Jalisco new generation,
Tam nastolatki dostają "bojowe" zadanie i chrzest w kartelu że muszą zabić brutalnie przypadkowego człowieka.
Krew
źródło: 1000021156
Pobierz

Ludzie zacznijcie w końcu myśleć!!! Przestańcie pisać wszędzie, że programista w IT ma eldorado i 20k na rękę za pierdzenie w stołek. W taki sposób kręcimy bata na samych siebie, bo przychodzi potem multum ludzi do branży i tylko mamy konkurencję, a stawki spadają bo dla firm nie ma znaczenia na jakim poziomie jest programista tylko czy aplikacja działa. A działać może zarówno wtedy gdy jest dobrze napisana jak i wtedy gdy jest nasrane ale jakoś działa.
Do tego większość firm to idioci, którzy nie rozumieją że dev za 15k jest droższy niż dev za 25k, bo dostarcza rozwiązania dłużej, gorszej jakości, z większą ilością bugów i na koniec dnia i tak kosztuje on więcej hajsu niż dev 25k.
Albo wolą zatrudnić słabszego aka tańszego programistę, bo lepszy programista zakoduje wszystko raz dwa i nie będzie dla niego pracy na resztę miesiąca, a płacić trzeba.
Dlatego musimy obrzydzać branżę na publicznych forach. Lekarze to zrozumieli, czas na programistów. Nasza praca daje o wiele więcej zysków firmom niż oni nam płacą. Gdybyśmy mieli mniejszą podaż devów to by większość z nas zarabiała 25-30k na luzie.
#programista15k #programowanie #it #pracait
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: digitallord
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
@mirko_anonim: tutaj to się już dzieje tak od roku xD
@mirko_anonim: trzeba wprowadzić nepotyzm, kolesiostwo i kliki, może jakieś regulacje, wysoki próg wejścia i się utrzymamy jak lekarze i prawnicy :D