Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Stawka 140pln/h. Tak ogólnie, bez wchodzenia w szczegóły odnośnie obowiązków, technologi, domeny. Taki statystyczny senior programista na stanowisku niedecyzyjnym w statystycznym projekcie (tj. takim ani fajnym ani niefajnym). Polska firma.

#programista15k #pracait #it #programowanie

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: digitallord
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

Słyszysz 140pln/h. Pierwsza myśl:

• Dobra stawka 41.8% (99)
  • Bardzo dobra stawka 16.9% (40)
  • Nic specjalnego 41.4% (98)

Oddanych głosów: 237

• 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: Fajna stawka, jak do tego dochodzą jeszcze jakieś benefity to bardzo dobrze. Oczywiście jest garstka która może mieć aspirację na więcej i szukać za granicą ze stawkami 200-300 zł, ale przeciętny klepacz który tyle ma za naklepanie 5-8 lat seniority powinien być zadowolony. Po podatków, kosztów (księgowa), dużego zusu wychodzi 18 500 na rękę. Prawda jest taka, że powyżej tej stawki polskie SH wiele nie zarobią na takim seniorze
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
sumienny-poszukiwacz-25: Ja mam już 13 lat (z górką) pracy jako programista. W zasadzie w jednej i tej samej polskiej firmie. Podwyżki max co 2 lata. Jestem raczej przeciętny, choć dobrze ogarniam to co robimy (wiadomo, po tylu latach trudno by było nie ogarniać). Aktualnie mam 12k zł netto UOP.

Chyba powinienem pójść porozmawiać o podwyżce. Z drugiej strony, tyle się teraz mówi o słabej sytuacji w IT, że sam nie wiem.

Więc
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
sprytny-przewodnik-32:

W zasadzie w jednej i tej samej polskiej firmie.

@mirko_anonim: to po co się w ogóle wypowiadasz i głosowałeś w ankiecie? To jest temat dla ludzi, którzy robią za rynkowe stawki, a nie cepow którzy pierdza w stolek w jednym januszsofcie i karmia sie klepaniem po pleckach
  • Odpowiedz