Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Wiem że dla większości to co napiszę może się wydawać śmieszne / p------e, ale od jakiegoś czasu zarabiam duże pieniądze i zaczynam się odklejać, z czym nie mogę sobie poradzić. Mianowicie, potrafię chodzić struty, w-------y, obrażony na cały świat, że np. danego miesiąca zarobiłem 80 000 zł zamiast 100 000. Psuje mi to nastrój na całe dnie, zatruwa mi umysł, wpływa na moje codzienne funkcjonowanie, nie wiem, traktuję to chyba też jako powód do gnojenia siebie samego, wmawiania sobie że tylko na tyle mnie stać i że ogólnie jestem frajerem. Zdaję sobie sprawę że w gruncie rzeczy to jest absurdalne, ale tak to u mnie wygląda i nie potrafię tego ogarnąć

Myślę o terapii (mam też masę innych problemów), ale nie wiem czy ktoś w ogóle potraktuje mnie poważnie. Czy ktoś z Was też był kiedyś w tak absurdalnej sytuacji i jakoś to ogarnął? Potrafię stanąć obok i spojrzeć sam na siebie, widzę że zaczynam się odklejać, że ta kasa trochę sprawia, że staje się mniej przyjemny dla ludzi i w ogóle... Jakieś rady?

#pieniadze #finanse #psychologia #psychiatria #problemy #zarabianie #psychologia #pytaniedoeksperta

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: RamtamtamSi
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: no a skad sie biora niby ludzie, ktorzy wzbogacajac sie koncza jednak z dlugami? To za duze cisnienie jest. Malo kto to dzwiga.
Jak tyle zarabiasz to wez sobie najdrozszego terapeute w miescie i jazda robic psyche, bo zle skonczysz.
  • Odpowiedz