✨️ Obserwuj #mirkoanonim Mireczki, doradźcie coś. Cały dzień przed ważnym callem czuję się w miarę spokojnie, ale 10 minut przed spotkaniem nagle włącza się tryb paniki – ból brzucha, stres, nie daję rady skupić się na niczym innym. Najgorzej, kiedy mam coś prezentować przed osobami z wyższego managementu. Oddychanie, próba skupienia myśli na czymś innym – nic nie działa. Dopiero jak zacznę mówić, to powoli stres schodzi, ale te ostatnie minuty przed spotkaniem to prawdziwa katorga. Są tu jacyś ludzie, którzy mieli podobnie i udało im się to ogarnąć?
Mam 25 lat, a stresuję się jak przedszkolak, dodatkowo czuję, że z roku na rok jest co raz gorzej. Czasem myślę, że lepiej byłoby to rzucić i podjąć jakąś mało wymagającą pracę, ale podejrzewam, że tam będą podobne problemy, tylko triggerowane czymś innym... Eh.
@mirko_anonim: mam 40 na karku i podczas teamsowych prezentacji dla szerokiego grona to ataki paniki i kwa duszenie się przez brak oddychania. Zapisuje się do psychiatry, pjerdolę się męczyć. Uratowalo mnie tylko prezentowanie z powerpointa do teamsa i wyłączenie kamerki. Te kilka minut początkowych to dosłownie walka o życie.
Mireczki, doradźcie coś. Cały dzień przed ważnym callem czuję się w miarę spokojnie, ale 10 minut przed spotkaniem nagle włącza się tryb paniki – ból brzucha, stres, nie daję rady skupić się na niczym innym. Najgorzej, kiedy mam coś prezentować przed osobami z wyższego managementu. Oddychanie, próba skupienia myśli na czymś innym – nic nie działa. Dopiero jak zacznę mówić, to powoli stres schodzi, ale te ostatnie minuty przed spotkaniem to prawdziwa katorga. Są tu jacyś ludzie, którzy mieli podobnie i udało im się to ogarnąć?
Mam 25 lat, a stresuję się jak przedszkolak, dodatkowo czuję, że z roku na rok jest co raz gorzej. Czasem myślę, że lepiej byłoby to rzucić i podjąć jakąś mało wymagającą pracę, ale podejrzewam, że tam będą podobne problemy, tylko triggerowane czymś innym... Eh.
#pracbaza #korposwiat #psychiatria #zdrowie #psychologia
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: razzor91
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
źródło: IMG-20240926-225656
PobierzSam mam z tym mniejsze lub większe problemy, a jako introwertyk nie garnek się do publicznych przemów xD
Niemniej jednak im Więcej takich spotkan, tym człowiek czuje się pewniej.
Propranolol, jak nie pomaga to benzo
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Zaakceptował: digitallord
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Zaakceptował: digitallord