Aktywne Wpisy

annlupin +10
wgl jakie macie plany na walentynki

vieniasn +19
ja w życiu albo pracował cały tydzień normalnie z weekendami w robocie albo nie pracował wcale i tak wyszło że weekend i radość z piątku to nie istnieje dla mnie on nic nie znaczy pozbawiono mnie normickiej radości z weekendu

![[VIDEO] Pitbulle zaatakowały mężczyzne na joggingu](https://wykop.pl/cdn/c3397993/754358884ce4c8c91e0f330a0b115d61f106edb910b927f290d83725a9b25a29,q80.jpg)

pracuje dla średniej wielkości globalnej firmy. pracuje tu od 13 lat. od kierownika biura, przez regionalnego aż do regionalnego specjalisty od Lean. wszystko szło cudownie, pochwały, nagrody, wyniki, aż do czasu jak CEO widząc osiągnięcia zaproponował mi przygotowanie planu stworzenia struktur globalnych. prezentacja przed executive leadership i był tam taki typek co podważał wszystko co mówiłem. prezentacja pod znakiem niemal kłótni. temat globalizacji zawieszono, a tamtego dyrektora zwolniono po jakimś czasie . podejscie drugie polegało na oitrzymaniu zadań od prezesa, ale nie umocowano mnie globalnym stanowiskiem, pracowałem jako regionalny specjalista. z ludźmi do których mnie oddelegowano nie dało się pracowac, mieli swoje cele, swoje zadania, swoich przełożonych, a do tego nikt im nie powiedział, że mają ze mną pracować. na jednym spotkaniu otwierającym babka się nawet popłakała, że ktoś przychodzi jej pomagać. z trzech danych projektów, kontynuowałem jeden. po 3 miesiacach CEO przysłał CIO by pomógł tworzyć globalne struktury. trwało to ponad rok, CIO praktycznie wykorzystał mój oryginalny pomysł, ja ciężko pracowałem by wszyscy ludzie współpracowali, by akceptowali proponowane rozwiązania, podejmowałem inicjatywy. no naprawdę chciałem zostać szefem struktur globalnych tego teamu. ogłoszono wewnętrzną rekrutacje, ale też wyszło na jaw że zebrali zewnętrzne CV. już mocno temat dla mnie śmierdział. sama rekrutacja i rozmowy też były dziwaczne i zdezorganizowane, ale już się nie będe rozpisywał.
w tym tygodniu CIO poinformował, że ze wzgledu na niewystarczajace soft skills nie mam tej roboty. mogę zostać w globalnych strukturach jako szeregowy pracownik (a byłem menadzerem) i się doszkolić, poszukać sobie innej roboty w firmie lub, jak powiedział, on na moim miejscu szukałby czegoś na zewnątrz.
zostać? uciekać? brać L4? prawnik? inne?
naprawdę jestem r-------y. 1,5 roku z-----------a na awans po to by dostać propozycję degradacji lub szukania sobie nowej pracy
#korpo #praca #zalesie #porada
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: digitallord