Aktywne Wpisy

diamondhands +16
#iran czy tylko ja mam wrażenie że istnieje jakas blokada informacyjna z tej wojny? trudno o jakieś sprawdzone informacje, wszędzie zalew ai slop, nie wiadomo do końca jak to wszystko jest skoordynowane
mcsQ +16
poprosiłem Gemini aby pomogl mi zmigrowac dane z jednej bazy do drugiej, excel do JSONa. Patrze co tam wyplul i mowie k---a cos tu mi nie gra polowa danych, a ten: XD. J--a _ NY uwazajcie z tym AI.
#ai #gemini #programista15k
#ai #gemini #programista15k
źródło: image (6)
Pobierz

#praca #pracbaza #przebranzowienie
Różowa, 28 lat, typowa korpograżyna, mam "swoje" mieszkanie (nie płacę kredytu), zarobki - 8k na rękę + praca zdalna. Praca w korpo mnie mocno wykańcza, mam troche oszczędności, ale żaden ze mnie Warren Buffett jeśli chodzi o pomnażanie ich. Póki jestem przed 30 i mam energię i chęci, chciałabym powoli zacząć działać nad czymś "swoim", żeby za ok. 10 lat być jak najbardziej niezależną od etatu. No i tu potrzebuję pomocy. Mam w głowie 2 ścieżki, którymi mogłabym iść, ale nie wiem na którą się zdecydować.
1 - od kilku lat trenuję jogę, jestem na dość dobrym poziomie, czasem myślę o zostaniu trenerką jogi/stretchingu relaksacyjnego. Kurs na certyfikowanego trenera w moim mieście kosztowałby mnie 7000 zł za 10 miesięcy teorii i praktyki, ale po tym dostaję legitymację i uprawnienia i na legalu mogę działać "na swoim". Może z czasem do tego dorobiłabym jakieś kursy masażu itp.
2 - zupełnie inna ścieżka. Dzięki mojej babci znam się na krawiectwie, tu musiałabym powtórzyć trochę rzeczy, jeszcze troszkę się przyuczyć (młoda byłam i nie chciało mi się uczyć wszystkiego, co Babcia mówiła) i iść w kierunku np. projektowania własnych ubrań, szycia ich i sprzedaży (początkowo tt/instagram, a z czasem może własny sklep). Szyć umiem, ale musiałabym nauczyć się konstrukcji ubrań. Profesjonalna szkoła konstrukcji odzieży w moim mieście kosztuje około 10k/ rok.
Pytanie - która ścieżka wydaje się bardziej przyszłościowa i czy wgl warto angażować swój czas, energię i pieniądze? Niestety ze względu na płeć glazurnikiem, malarzem, budowlańcem nie zostanę, więc muszę bazować na tym co już mam i co potrafie. Przeraża mnie wizja spędzenia całego życia siedząc przed komputerem w korpo, nienawidzę swojej roboty, trzyma mnie w niej tylko wypłata i możliwość pracy zdalnej. Poza tym bardziej odnajduje się w zawodach wymagających umiejętności fizycznych i manualnych.
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: RamtamtamSi
Sklep z ubraniami szytymi/kreowanymi przez ciebie mocno ryzykowny i na pewno trudny bez dużego początkowego wkładu własnego.
Już ta joga chyba lepsza, o ile się dobrze rozreklamujesz i klientów zgarniesz.
Powiedz sobie sama, że wybierasz jogę i masaż, jak pomyślisz, o nie! Wolę krawiectwo. To podświadomość odpowie Ci, co powinnaś wybrać :-)
@mirko_anonim: ja mam w swoim otoczeniu trenerkę jogi, która ma tonę kursów zrobionych w kilku krajach. Żyje na świetnym poziomie, kilka samochodów, duży dom na przedmieściach.
Wspomniałem, że jej mąż prowadzi dużą firmę? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Jak nie masz pomysłu na sprzedanie tego projektu, to będziesz tak jak ona zarabiać
Jeśli nie znasz się na marketingu albo nie znasz przypadkiem kogoś sławnego, kto by ci to wypromował, to lepiej się w to nie pakuj.
Więc Instagrama możesz założyć już teraz, podzielić się projektami i przeróbkami odzieży, filmikami z ćwiczeń itd. i zobaczysz czy to w jakimkolwiek stopniu zaskoczy. Jeśli tak, to wtedy będzie dobry czas na doszkolenie się.
A jesteś 100% pewny że radzi se świetnie z tego co zarobi, a nie z jakiegoś