Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Hej, na wstępnie uprzedzam, że na autach się zupełnie nie znam i na kredytach leasingach również nie ( ͡° ͜ʖ ͡°) więc chciałbym poruszyć parę tematów z wami aby zgłębić trochę bardziej temat

Chcę zmienić auto, szukam nowego auta do ok. 90 tyś. - nie wymagam super silnika, ani żadnej konkretnej marki. Jeżdzę po mieście plus tripy po Polsce, więc fajnie jakby był w miarę komfortowy poza miasto, posiadał skrzynie automatyczną oraz posiadał spoko system multimedialny, żebym mógł korzystać z apple carplay'a. Aktualnie rozważam Hyundai i20 1.0 T-GDi Smart DCT oraz MG MG3 - co myślicie o tych autach? W szczególności po recenzjach, które oglądam spodobał mi się ten chińczyk. Dodatkowe pytanie, gdzie mogę szukać jakichś rabatów na nowe auta, wyprzedaży roczników, etc.? Jak do tego podejść, powinienem dzwonić bezpośrednio do dealerów o jakieś wyceny? Zapewne budżet trochę mały jak na nowe auto, ale patrząc po tym chińczyku chyba dam radę sobie coś fajnego znaleźć ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Kolejne pytanie o finansowanie takiego auta, chciałbym aby to wyszło jak najbardziej korzystnie i rata auta nie może przekraczać 1200zł - mogę pomanewrować wkładem własnym. Nie interesuje się motoryzacją, chcę jeździć spoko i wygodnym autem, jeżeli np. leasing konsumencki będzie dla mnie odpowiednio to nie przeszkadza mi nieposiadanie auta na własność. Strzelam, że będę chciał za np. 3 lata znowu zmienić auto. Zastanawiam się jak to sobie najlepiej policzyć. Jeżeli to istotne to pracuję na UOP. Wiem, że to zapewne dosyć skomplikowany temat i wszystko 'zależy', więc jak mnie ktoś pokieruje po prostu gdzie zacząć i jak sobie to zacząć liczyć to będę super wdzięczny!

#motoryzacja #samochod #samochody #auto #leasing

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: digitallord

• Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach