Aktywne Wpisy

maybe +163
Mirki, "fachowcy" kładli mi listwy przypodłogowe. Generalnie wyszło super, no ale - narożniki - zdjęcia w komentarzach. Mówili, że się nie dało tego materiału równo ściąć na 45 stopni i żebym sobie zamówił zaślepki, bo tak będzie lepiej wyglądać. Sęk w tym, że producent nie oferuje do tego konkretnego modelu zaślepek. Jakieś pomysły, jak to zamaskować? Kleili Mamutem, więc raczej nie oderwę. Myślałem wypełnić luki Mamutkiem, wygładzić go jak wyschnie i nakleić
źródło: IMG_4496
PobierzCzy są jakieś fastfoody w Krakowie, które są czymś innym niż frytki, zapiekanka, kebab, pizza, kiełbaska z nyski i jest to coś z prostych składników bez masy chemikaliów - jak najmniej przetworzone. Coś co można zjeść na ulicy czyli też nie stołówka.
#krakow #jedzenie #kebab #pytaniedoeksperta
#pytanie
#krakow #jedzenie #kebab #pytaniedoeksperta
#pytanie

Moja stawka jest w przedziale 120-140 PLN/h. Wielu programistów z którymi pracuję też ma taką stawkę. Jednak różnica wiedzy, jakości, zaangażowania, otwartości umysłu, wydajności i generalnie szeroko rozumianego profesjonalizmu jest znaczna. Zastanawiam się czy to ja zarabiam za mało czy oni za dużo. Jeżeli to pierwsze to zastanawiam się gdzie szukać pracy, abym zarabiał więcej czyli 150+. Czy w Polsce trzeba być na jakimś stanowisku liderskim/decyzyjnym, aby tyle zarabiać? Mam wrażenie, że w Polsce programista nie może zarabiać proporcjonalnie do swoich umiejętności i wydajności tylko jest więźniem widełek na danym stanowisku. W takim razie może zagranica? Czy Zachód płaci więcej? Czy Zachód zapłaci Polakowi tyle ile Francuzowi czy nie, bo popatrzy na stawki w Polsce i zapłaci tyle samo tylko w przeliczeniu na Euro? Ja chcę pracować, lubię pracować, jestem ambitny, ale jednocześnie chce zarabiać dużo, aby móc sobie pozwolić na różne rzeczy bez patrzenia na stan konta.
#programista15k #it #pracait #programowanie
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Jailer
Jak naprawdę jesteś dobry, coś potrafisz i doświadczony to 250 spokojnie wyciągniesz w Polsce. Jak lubisz pracować wieczorem to możesz pracować na luzaku dla USA, tam to 75$ za godzinę masz za klepanie terraformow z szablonu. :)
@mirko_anonim: powyższym pokazujesz, że wierzysz w silną korelację między skillem a pieniędzmi. Ta korelacja nie jest aż tak silna. Możesz mieć zaangażowanego seniora z mega wiedzą, który nie potrafi iść walczyć o lepszą stawkę, jest zbyt strachliwy i nie wierzy w siebie i nie
@mirko_anonim: Niestety, jak wchodziłem do branży pamiętam pogląd, że można długo klepać kod jak się jest dobrym i zarabiać podobnie, ale rzeczywistość jest niestety taka że bez wejścia w zarządzanie sufit jest u nas tak jak i wszędzie :/
@WyjmijKija 100% racji. Niestety, bo sam nie lubię rekrutacyjnego kołowrotka, no ale nie mam na to wpływu więc
Ja się tego nauczyłem niedawno i moja stawka ze 120pln wzrosła do 240pln, a robię 4x mniej, co rano odpalam kompa o 6 i ide spać do 8 kiedy mam pierwsze spotkanie, po spotkaniu które trwa godzinę idę zrobić sobie kawę i śniadanie. W ten sposób z 8h pracy pracuje tylko 4h, a i tak
chcesz 140-160zl/h to koniecznie team leader i dodatkowe obowiązki, wyrabianie przed deadline itd
@mirko_anonim: czyli mówisz, że koledzy są lepszymi profesjonalistami bo potrafią lepiej w negocjacje od ciebie i potrafią robić mniej i gorzej za tyle samo?
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Zaakceptował: Nighthuntero
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Zaakceptował: digitallord
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
Doświadczenie: Liczy się liczba przepracowanych lat w branży.
Umiejętność autoprezentacji: Na rozmowie rekrutacyjnej musisz wypaść jak doświadczony senior z 20-letnim stażem. Ważne jest, abyś na pytania dotyczące architektury czy rozwiązywania problemów odpowiadał pewnie, jakbyś