Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Co was trzyma przy pracy w #korpo? Ale tak ogólnie w #korposwiat, a nie w konkretnej firmie. Mnie w zasadzie tylko to, że w biurze muszę się pojawić max 3 razy w miesiącu, a nie wyobrażam sobie tracić prawie 2 h na dojazdy w jedną stronę (odziedziczyłem pół szeregu 60 km od wojewódzkiego, mam mały kredyt na spłacenie drugiego współspadkobiercy, poza tym nie chcę tam wracać). Gdyby nie #homeoffice, to już dawno poszedłbym do innej roboty w mniejszej firmie albo na kurs elektryka, spawacza czy coś takiego. Nieironicznie ilość absurdów w korpoświecie, tej całej sztuczności jest tak wielka, że po 8latach łącznie w 3 korpo mam już serdecznie dosyć tego wszystkiego.

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Dipolarny

• 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: prawie 4x średnia krajowa, bonus roczny 20%+, wypasiona fura służbowa ze zwrotami za paliwo, w tym do celów prywatnych, full zdalna, wyprawy służbowe na inne kontynenty, świetna szefowa, wykształceni i ineligentni ludzie w teamie, globalne wyzwania. A nie w konkretnej - to samo w zasadzie, wcześniej było ciut mniej wszystkiego. Każde jedno korpo lepsze od lokalnej gazeli biznesu.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Kasa. Poza tym lubię swój zespół i nie nienawidzę roboty.
Korpo ma minusy ale jak wspomniał wyżej Plamka - w 3 przypadkach na 4 i tak jeste lepiej niz w prwatnym januszexie.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim:
- praca zdalna i dobre benefity
- elastyczne godziny pracy
- nigdzie nie dostałabym takiej kasy nie wymagając aż tak dużo
- lubię pracować z ludźmi z całego świata
- ludzie są mili
  • Odpowiedz