Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Potrzebuje iść do hepatologa ale u mnie w mieście nie znalazłem takiego lekarza który przyjmuje prywatnie. A poradnia hepatologiczna w szpitalu to terminy prawie za 2 lata są. Problemem jest, że właśnie nawet prywatnie nie mogę nic znaleźć. Znajduje mi np. lekarzy chorób zakaźnych, lekarzy chorób wewnętrznych i mają dopisane tylko "konsultacja hepatologiczna" ale to chyba nie są hepatolodzy. Warto iść do takich lekarzy? Mój problem to podwyższone ALT i bilirubina, rozjechany lipidogram, stłuszczenie wątroby na usg oraz biegunki o żółtym zabarwieniu, szczególnie po włączeniu statyn. Jakiegoś tam WZW nie mam.
Z pewnych względów nie chce szukać w innych miastach.
#zdrowie #medycyna #lekarz #watroba

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Nighthuntero

• 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @pieknylowca: A skąd mam wiedzieć czy mam nietolerancję? Przez pierwsze kilka dni po włączeniu statyn miałem non stop biegunkę, ale nie taką wodę typową tylko jakby efekt przeczyszczający, luźny stolec ale nie woda, 10-20min po zjedzeniu czegoś. Po paru dniach się to unormowało. Teraz jest ok do momentu póki jem lekko. Jak miałem np. wigilie w pracy i się najadłem do oporu to efekt był
  • Odpowiedz