Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Dlaczego jedne rekrutacje są (relatywnie) ciężkie, czasochłonne, a inne to 1-2 spotkania (w tym jedno z hr), średniej trudności pytania, proste zadanie, a w obu przypadkach oferują takie same stawki? Po co mam iść do firmy, gdzie muszę ciężej pracować (wnioskuję po rekrutacji) kiedy mogę iść do firmy gdzie jest luz? Gdyby w tej pierwszej płacili odpowiednio więcej to spoko, bo ja pracy się nie boję, ale jak w obu dostaję przykładowo 20k, a różnica w ilości pracy, presji, dyscyplinie jest znaczna no to bez jaj.

#programista15k

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: RamtamtamSi

• 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: ale dlaczego od razu domniemasz, że firma która ma lajtową rekrutacje będzie miała też taki sam tryb pracy?

a może oni zgrywają miłych i przyjaznych a potem będą Cię manipulować i gaslajtować żeby wycisnąć Cię jak cytrynkę?

a inna firma owszem ma wymagającą rekrutację - ale potem już jest look i lecą chłopaki swoim teamem, a mają pewność że w zespole są same asy bo tylko oni zdołali przejść
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: tam gdzie sa lzejsze rekrutacje to zwykle ciezej sie pracowalo z mojego doswiadczenia ( ͡° ͜ʖ ͡°)

ale to nie tak, ze tam gdzie rekrutacja byla ciezka to pracowalo sie fajnie... oj nie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz