Aktywne Wpisy

marv0oo +536
Jestem w stanie sobie wytłumaczyć, jakby ktoś jakimś 20letnim gruzem tak parkował. Auto za pół darmo, to może go nie stać na parking.
Ale jak patusy jeżdżą nowymi beemkami, wymytymi na myjniach i zamiast zapłacić parę groszy na parking, to stają na chodnikach to aż mnie wykręca z żenady xD Typowa wARSZAFKA - auto w leasing, i żałowanie na parking. Wieśniaki się dorobiły nieco większych pieniędzy i już się uważają za szlachtę
Ale jak patusy jeżdżą nowymi beemkami, wymytymi na myjniach i zamiast zapłacić parę groszy na parking, to stają na chodnikach to aż mnie wykręca z żenady xD Typowa wARSZAFKA - auto w leasing, i żałowanie na parking. Wieśniaki się dorobiły nieco większych pieniędzy i już się uważają za szlachtę
źródło: jjj
Pobierz
radziuxd +543
źródło: 1000078488
Pobierz

Sytuacja na rynku jest w zasadzie katastrofalna. Zwolnili mnie w październiku (projekt się skończył). Mam 2 lata doświadczenia w obszarze Data / AI / ML. Pracy szukam od 2-3 miesięcy i nic zbytnio nie mogę znaleźć. Miałem pare dłuższych rozmów telefonicznych / na kamerkach, ale - z tego co widzę - od tego etapu do podpisania umowy jest bardzo daleka droga. Już nie wspominam nawet o stawkach, bo stały się one wręcz śmieszne.
Moja rada: nie popełnijcie tego samego błędu, co ja; idźcie na medycynę, albo na coś podobnego do niej(jakaś analityka medyczna?). Rynek IT się skończył i 95% osób czekają okolice średniej krajowej w perspektywie 5 lat. A jak będzie dalszy przesyt (na co wiele wskazuje) to może nawet okolice mediany krajowej.
#praca #pracbaza #pracait #it #programowanie #programista15k #naukaprogramowania #datascience #przemyslenia
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Notatka moderatora: Sratatata, IT upada po raz 2137.
· Zaakceptował: mkarweta
To zakładam - na bazie mojej i moich znajomych jak to wszyscy zaczęliśmy pracować na pełnym etacie zdalnie już od pierwszego roku - że jesteś na 2-3 roku studiów dopiero?
Przynajmniej masz lżejszy czas na napisanie inżynierii ( ͡° ͜
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: mkarweta
Ale moi bliscy koledzy z którymi się trzymam zawodowo, bo wiem, że to ludzie z pasją do IT, 5/5 osób, zaczynało już na pierwszym roku, i ja też.
IMO studenci dzielą się po prostu na dwie grupy: tych którzy naprawdę jarają się IT (i matma nie jest dla nich