Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
#sport #strach #zalesie #mirkokoksy

Zawsze byłam bardzo strachliwym dzieckiem. Bałam się wisieć na drabince wysoko nad ziemią w podstawówce, skakać przez kozła, już w przedszkolu czułam wewnęrzny opór przed jakimiś fikołkami na zajęciach tanecznych. Teraz w dorosłości bardzo mi to przeszkadza. Jestem bardzo wkręcona w siłownie, kalistenike itp i chciałabym np. nauczyć się stania na rękach (jestem w trakcie), ale przerażają mnie już same ćwiczenia wprawkowe (np próba oderwania się od ściany), lub też czasem gdy drążek jest za wysoko, to mam problem z podciągnięciem się, bo boję się wysokości. Bardzo mnie to denerwuje i nie wiem jak sobie z tym radzić, przecież nie pójdę do psychologa na terapie, bo boje się stać na rękach xd. Ogólnie mam "dobre relacje ze swoim ciałem", ale czasem mam taką blokadę w głowie przed niektórymi rzeczami i nie umiem jej przełamać, przestałam nawet przez to chodzić na pewne zajęcia. Jakieś rady jak się przełamać?

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: RamtamtamSi

• 2
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via mirko.proBOT
  • 2
pomyślny-kolekcjoner-3: Ja jestem ciekawy skąd u ciebie taki strach, kto zrobił ci taki ptsd?
U zwierząt dzieje się to samo, jak są małe to bez problemów mogą działać swoim ciałem z ogromną łatwością na granicy wytrzymałości przez to nabywają pewność siebie i swoich możliwości, a te zwierzęta które w młodości nie poznały możliwości swojego ciała potem mają ogromne problemy, są mniej ruchliwe itd.

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 1
sukcesywny-narrator-74:

ale czasem mam taką blokadę w głowie przed niektórymi rzeczami i nie umiem jej przełamać, przestałam nawet przez to chodzić na pewne zajęcia. Jakieś rady jak się przełamać?

@mirko_anonim: to moze ale nie musi byc element
  • Odpowiedz