Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Czuję się jak ... debil. Powodem jest to, że ciągle łapię się na tym, jak mało wiem. Choć słyszę, że dzwoni w jakim kościele, to nie mam pojęcia, gdzie. Wiele tematów kojarzę, ale na bardzo płytkim poziomie, więc kiedy rozmowa idzie w kierunku szczegółów - już po mnie. Wtedy wychodzi właśnie, jak mało na dany temat wiem.
Dodatkowo bardzo często przekręcam nazwy, jakieś fakty, okoliczności, itd. Potrafię ot tak pomylić się w nazwie marki auta. Mojego. XD W robocie, kiedy ludzie pytają o jakieś detale, często mówię, co mi się wydaje, a po sprawdzeniu muszę prostować moją odpowiedź, bo zwykle się mylę. Dużo słucham, oglądam ciekawych materiałów, ale nic z tego nie zostaje.
Generalnie mam wrażenie, że praktycznie wszystkie informacje, które do mnie docierają, zwyczajnie przeze mnie przepływają. Wyłapuję główną ideę stojąca za jakąś informacją, ale np. zapamiętanie jej w jakie sensowny sposób, z właściwym detalami nie wchodzi w grę.
Trochę mnie to martwi ten brak uważności i brak skupienia. Potem przez to gadam głupoty i ... właśnie, czuję się jak debil.

#psychologia #nauka #uczenie

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Nighthuntero

• 1
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: w pracy to kolego nie wyrywaj się z jakimiś wiadomościami z czapy, tylko powiedz "zanotuje sobie do sprawdzenia i wrócę z informacją"
bo to w---------e jest, jak ktoś na pewniaka mówi x, a potem kilka dni po spotkaniu że jednak mu się wydawało i tak naprawdę to y
oczywiście chodzi o informacje na podstawie których ktoś tam coś robi, pracuje
  • Odpowiedz