Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Mam 26 lat od 19 roku życia jestem w #uk i pomimo, że dobrze w miarę tu zarabiam to wracam do Polski. Nie chce być już imigrantem, mam wrażenie, że mam jakąś depresję, jestem samotny, nie mam tu nikogo, o jakiejś dziewczynie nie mówiąc. Chce wrócić do Polski, boję się bo pochodzę z Warszawy i wracam do mojej mamy, co prawda nie mam z nią problemu mieszkać ale po tylu latach samemu też sobie trochę tego nie wyobrażam. Wszystko mnie od jakiegoś czasu dołuje, nie mam siły nawet już do pracy chodzić. Nie wiem już co robić ze swoim życiem, mam wrażenie, że ta imigracja i samotność mnie wykonczyla. Nigdy sie tutaj nie potrafiłem asymilować. Już nie wiem co mam robić. #depresja #emigracja

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: RamtamtamSi

• 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: jeżeli masz jakiekolwiek kompetencje zawodowe, to powrót pewnie dobrze Ci zrobi. Jak nie pracujesz w skrajnie międzynarodowym środowisku i na wysokim stanowisku, to emigracja jest raczej przykrym doświadczeniem. W Polsce będziesz zarabiał trochę mniej, ale będziesz u siebie.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
zaradny-kreator-57: Po prostu może akurat ten kraj to nie Twój klimat?

To tylko jeden z setek krajów - są szanse, że po prostu źle trafiłeś.

Spróbuj innego kraju który może lepiej trafia w Twoje gusta.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 2
determinowany-obywatel-57: Ja wróciłem i najpierw byłem bardzo zadowolony, a z czasem coraz częściej zacząłem wracać do UK, zwłaszcza że sporo mi zostało z tamtej mentalności. Jeśli myślisz że w Polsce od tak znajdziesz dziewczynę, to się mylisz. Wręcz powiedziałbym, że w UK masz większe szanse, bo wielu moich znajomych pościągało dziewczyny z PL do UK, na sam fakt, że są w UK... To samo znajomi, najlepsze lata na zawieranie znajomości byłeś
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Bardzo dobrze Cię rozumiem, mam podobne odczucia – samotność oraz trudność w nawiązywaniu znajomości. Z moich rozmów wynika, że wielu ludzi tutaj tego doświadcza i bardzo ich to męczy. W moim przypadku sprawę dodatkowo utrudniają rozpoczęte studia, które będę kontynuował do lata 2027 roku, co jeszcze bardziej komplikuje decyzję o natychmiastowym powrocie.

Jeżeli czujesz, że męczysz się psychicznie, myślę, że dobrą decyzją byłby powrót. Pieniądze można zarobić wszędzie, jeśli
  • Odpowiedz